Znowu prosto z browaru. But. 0.5 l, alk. 5.9%. Kolor prawie czarny, nieprzejrzysty, piana bardzo gesta, wielka i trwala jak we wszystkich piwach z Wickwar, lekko owocowy aromat. W smaku prawie wszystko - kwaskowato wisniowe, troche goryczki i palonego slodu, dlugi, lekko mlecznoczekoladowy posmak. Znakomity stout o bogatym smaku, moze tylko ten poczatkowy kwasek troche przeszkadza ale tylko przy pierwszych lykach. Ocena: 4 1/2.
Wickwar, Mr Perrett's Traditional Stout
Collapse
X
-
Wickwar, Mr Perrett's Traditional Stout
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Tagi: brak
-
-
kolor - brunatno-wiśniowy, nieprzejrzyste
piana - bardzo obfita, trwała, kolor kawy inki, dobne pęcherzyki, osadza się krzaczasto na ściance
zapach - dośc intensywny, palonego słodu
smak - bardzo wytrawne jednak nie tak jak znany nam np Guinness, dobrze wyczuwalna paloność z delikatnymi owocowymi nutkami
gaz - bez zarzutu
opakowanie - bardzo ładna etykieta, gładki kapsel
Ogólnie bardzo dobry stout, podziękowania dla Lzkamila za możliwość degustacjiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Becik, dobrze że ten stout się długo wyleżakował. Miałem jeszcze jedną flaszkę, wczoraj wypiłem, kwasek zniknal całkowicie, została tylko pyszna goryczka palonego słodu, w zapachu palony słód i chmiel, coś wspaniałego
Piana zajęła cały kufel, dobrze że otwierałem nad zlewem, nalewałem dobre 15 minut...Last edited by lzkamil; 2005-11-12, 01:59.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
Comment