Marston's, Marston's Oyster Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Kolor: Absolutnie czarny, nie widziałem nic pod światło, a jeszcze jestem w miarę trzeźwy.
    Piana: Tutaj zawód. Grube pęcherzyki, opadając pozostawiły coś tam po sobie na szkle, ale piana znikła i opadła szybko niczym Palikot, czy Lepper w postaci politycznych gwiazd. Kolor piany nawet intrygujący, bo nie beżowy tylko brązowy z nawet lekkim różem.
    Aromat: Owocowy, trochę belgijski i ogólnie mało stoutowy. Jest paloność i kawa, ale mało wyczuwalne to.
    Smak: Piwo jest wodniste, nie słodkie, za mało jest słodu i kwasku, ale pojawia się tu lekka goryczka, która pozwala w miarę przyjemnie dopić to piwo do końca.
    Wysycenie: Dla mnie za duże.
    Uwagi: Piwo z datą do 23.03.2015. Przeciętny stout, oczywiście nie ma tu żadnych ostryg, ani w smaku, ani w zapachu. Piwo zachęciło mnie jednak do pójścia do drugiego pokoju i poszperania płyt zespołu Blue Oyster Cult... i oczywiście zaraz do posłuchania

Comment

Related Topics

Collapse

• mor842
      [O] Koszulkę polo z logo Marstons Pedigree
      mor842
      Oddam za pokrycie kosztów wysyłki (na piwo ;P) koszulkę polo z logo Marstons Pedigree. Rozmiar z metki XL. Stan bardzo dobry. Może komuś przyda się do kolekcji odzieży piwnej lub do noszenia. Zainteresowanych proszę o pw. Dogadamy szczegóły, podam dokładne wymiary i podeślę jakieś fotki....
      2018-08-13, 21:08
    • darekd
      Saint Germain, Page 24 Smoke on the Oyster
      darekd
      Barley Wine uwarzony z wędzonymi ostrygami oraz algami w kooperacji z dość anonimowym, chyba kontraktowym Les Brasseurs Masqués.

Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
      Tych ostryg całkiem sporo. Do warzenia dali je całe do pończoch:
      ...
      2019-05-09, 23:06
    • darekd
      Zapanbrat, [Trzech Kumpli], Wheeler
      darekd
      Irish dry stout (w wersji nitro)

11% ekstr.,
      4,1% alk.

Warzone m.in. z dodatkiem słodu żytniego i palonego jęczmienia

Aromat - kawa i palone ziarno
      Piana - niższa, zwarta, dość nietrwała, na dłużej niewiele zostaje
      Barwa - smolisty z...
      2025-03-03, 21:02
    • darekd
      AleBrowar, Tower of Cats
      darekd
      India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
      I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
      Ekstr. 15%
      Alk.6,2%

w składzie...
      2025-02-12, 23:00
    • darekd
      ? [Gryfus], Portowiec
      darekd
      Porter Bałtycki,
      21% ekstr.
      7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
      Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
      Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
      2025-01-10, 02:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...