Young's, Celebration GBG 30

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Young's, Celebration GBG 30

Piwo warzone 'na czesc' przewodnika Good Beer Guide wydawanego przez CAMRA, stad tytulowy skrot. A w ogole to z gatunku IPA czyli India pale ale. Tyle o skrotach, wracamy do piwa...
    Alk. 5.6%, but. 0.5 l.
    Bursztynowy kolor, lekko metne od drozdzy w butelce, niezbyt mocno nagazowane ale za to ze spora, sredniobabelkowa, trwala piana.
    Zapach ziolowo-chmielowy, w smaku przewaza bardzo mocna ziolowa goryczka, nuta slodowa prawie niewyczuwalna. Bardzo mocno chmielone nawet jak na tradycyjnie goryczkowy gatunek IPA. Jak ktos lubi mocno goryczkowe pilsnery jak Jever czy orginalny czeski Urquell to mu zasmakuje. Mnie tez smakowalo
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
    bastion
    Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
    To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
    2020-08-07, 21:10
  • dadek
    Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
    dadek
    Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
    2025-01-29, 03:15
  • Prusak
    Sulewski, Nowoczesny Pils
    Prusak
    Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
    Ciekawe.
    Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
    Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
    2024-11-21, 23:04
  • darekd
    De Leite, Paljas Blonde
    darekd
    Dawniej Paljas był marką browaru kontraktowego Henricus warzoną w browarze Anders. Od 2021 r. jest to marka browaru De Leite z Flandrii Zachodniej.

Alk. 6%
    IBU 30

Chmiele: Magnum, Styrian Golding, East Kent Golding i Saaz

Aromat - połączenie łagodnego...
    2024-09-08, 01:14
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 01:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...