Smiles, Holly Hops

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Smiles, Holly Hops

Sezonowe (chyba) piwo z mojego lokalnego browaru, z nazwy by wynikalo ze bozonarodzeniowe. Holly to ostrokrzew, uzywany czasem na Wyspach do dekoracji swiatecznych. W smaku nie wyczulem jego dodatku, za to hops (chmiel) jak najbardziej
    Alk. 5%, pilem beczkowe, z tego co wiem to nie jest butelkowane. Barwa brazowa, calkiem trwala piana z dywanikiem zostajacym prawie do konca. Pilem jako chyba 7 i 8 pinte wieczoru wiec mialem juz lekko zamulone postrzeganie organoleptyczne. W zapachu chyba chmiel i palony slod. W smaku mocna goryczka palonego slodu i troche owocowych smaczkow. Znakomicie sie pije i gladko wchodzi na zakonczenie dlugiego maratonu po knajpach.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Włochy, Riccione, Viale Parini 3, Hops!
    pebejot
    W nadmorskiej miejscowości Riccione, położonej nad Adriatykiem wciąż działa najstarszy lub jeden z najstarszych browarów restauracyjnych we Włoszech.
    Minibrowar "Hops!" został założony w 1997 roku.
    Obiekt usytuowany jest przy kanale, niecałe 100 metrów od piaszczystej...
    2021-01-24, 14:25
  • bastion
    Słowacja, Bratysława, Vilova 4, Pivovar Hops.
    bastion
    Praktycznie wszystkie poza kilkoma, browarki w Bratysławie mieszczą się w centralnej części miasta.
    Jest kilka wyjątków, a wśród nich jest Pivovar Hops, w dzielnicy Petrżalka, czyli generalnie w południowej części miasta, gdzie należy przejechać na drugą stronę Dunaju.
    ...
    2018-06-12, 21:59
  • Latarnik
    Najlepsza NEIPA swiata - przepis
    Latarnik
    Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
    Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:

Tree House Brewing Company: Julius clone

(5 gallons/19 L, all-grain)
    ...
    2022-03-19, 22:31
  • darekd
    ? [Fuerst Wiacek], All the Single Hops: Sabro
    darekd
    Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne.

Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA)
    IPA, ale taka "Hazy"

Aromat – chmielowy....
    2023-02-25, 22:50
  • e-prezes
    Birra Cerqua, Four Hops
    e-prezes
    4 klasyczne amerykańskie chmiele, które stały się ikonami amerykańskiego piwowarstwa, gdy my (no dobra ja) jeszcze zachwycaliśmy się koźlakiem i porterem - citra, cascade, simcoe i amarillo, są tu dlatego, gdyż jest to hołd dla amerykańskiej odmiany IPA. I taka ona jest. Klasyczna!
    ...
    2023-02-23, 11:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...