Alk. 4.8%, but. 0.5 l
Kolor ciemnobrazowy, lekko metne (doferment. w but.) (5)
Piana znikoma, grubobabelkowa i nietrwala nawet przy laniu z gory (2)
Nasycenie wlasciwie nie istnieje (2) W piwie nie-angielskim bym dal pale.
Zapach intensywny, czekoladowo-wisniowy (4)
Smak mlecznoczekoladowy, lekko owocowy, z bardziej gorzkoczekoladowym posmakiem, tresciwy. Pewnie by jeszcze zyskal przy troche lepszym nasyceniu (4)
Opakowanie - bardzo ladna etykietka z ptasiej serii (4.5)
Wg artomatu [3.775]
Buzzard to myszolow, 'old' pochodzi pewnie od stylu piwa (zblizone do old ale), w zwrocie 'old buzzard' chyba sie mozna dopatrzec podobienstw do 'old fart' - juz mi sie nie chce wstawiac odnosnika, dociekliwi znajda w wyszukiwarce
Kolor ciemnobrazowy, lekko metne (doferment. w but.) (5)
Piana znikoma, grubobabelkowa i nietrwala nawet przy laniu z gory (2)
Nasycenie wlasciwie nie istnieje (2) W piwie nie-angielskim bym dal pale.
Zapach intensywny, czekoladowo-wisniowy (4)
Smak mlecznoczekoladowy, lekko owocowy, z bardziej gorzkoczekoladowym posmakiem, tresciwy. Pewnie by jeszcze zyskal przy troche lepszym nasyceniu (4)
Opakowanie - bardzo ladna etykietka z ptasiej serii (4.5)
Wg artomatu [3.775]
Buzzard to myszolow, 'old' pochodzi pewnie od stylu piwa (zblizone do old ale), w zwrocie 'old buzzard' chyba sie mozna dopatrzec podobienstw do 'old fart' - juz mi sie nie chce wstawiac odnosnika, dociekliwi znajda w wyszukiwarce
Comment