Cain's, Finest Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Cain's, Finest Lager

Pozazdroscili lagera srodkowej europie i robia wlasnego.
    Lezakuje podobno przez 3 miesiace w duzych tankach.
    Leja go z pompy i z kega z gazem, ja pilem pompowanego.
    Kolor pilsowy, nie za jasny. Piana leciutka, gazu prawie nic, bo byl pompowany.
    Zapach, to sporo chmielu i nutki slodu. Smak dobry, malo gazu ale sam jestem sobie winny, mysle ze do miesiwa bylby odpowiedni.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• ryvna
    Brak gazu w piwie
    ryvna
    Cześć.

Robiąc warkę zapomniałem sprawdzić BLG (ogólnie często o tym zapominam..) ale przy butelkowaniu po 3 tygodniach w fermentacji burzliwej BLG spadlo do 5,5. Stwierdziłem że więcej nie spadnie, zrobiłem roztwór z cukru 2,5g na 0,5l piwa i zabutelkowałem. Wczoraj mineły...
    2017-10-06, 08:05
  • grodek
    Sprzedam taboret gazowy z butlą gazową 11 kg
    grodek
    Mam do sprzedania taboret gazowy (kuchenkę) na gaz propan-butan o mocy cieplnej 7,5 kW z wbudowaną zapalarką piezoelektryczną. Podstawa ma wymiar ok. 40 x 40 cm. W zestawie jest też reduktor gazu wraz z wężem. Taboret jest bardzo stabilny i solidnie wykonany. Butla 11 kg na gaz propan-butan,...
    2024-03-10, 18:44
  • abernacka
    Radom, Marsz. Ferdynanda Focha 13, Bar Sabat
    abernacka
    Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
    2025-02-22, 05:17
  • ART
    Nieczajna, Session Black IPA
    ART
    Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.

ekstr, 12,5 alk. 5,3.

Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
    Gazu dużo. Może ciut za.
    Barwa - czarne nieprzejrzyste....
    2025-01-04, 23:48
  • heckler
    Praha-Bubeneč, Výstaviště 415, Pivovar Kolkovna
    heckler
    Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.

Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
    2025-01-03, 06:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...