znowu ze starych notatek...
Browar Ventnor jest na wyspie Wight przy południowym wybrzeżu Anglii. Polecam ciekawą stronę browaru .
Oyster Stout jest warzony z dodatkiem ostryg. Alk. 4.5%, but. 0.5 l.
Kolor ciemnobrązowy, klarowne (4) Piana średnia, dosyć szybko opada do cienkiego dywanika (3) Nasycenie niewielkie (3.5) Zapach gorzkiej czekolady, średnio intensywny (3.5) Smak jakiś taki kwaskowaty, nie wiem czy to od tych ostryg, z lekko czekoladowym posmakiem, mógłby być treściwszy (3) Opakowanie - niezbyt ciekawea etykietka (2.5)
Ocena [3.225]
To był drugi ostrygowy stout jakiego spróbowałem. Pierwszy był w Porter House w Dublinie ale to było wieki temu.
Browar Ventnor jest na wyspie Wight przy południowym wybrzeżu Anglii. Polecam ciekawą stronę browaru .
Oyster Stout jest warzony z dodatkiem ostryg. Alk. 4.5%, but. 0.5 l.
Kolor ciemnobrązowy, klarowne (4) Piana średnia, dosyć szybko opada do cienkiego dywanika (3) Nasycenie niewielkie (3.5) Zapach gorzkiej czekolady, średnio intensywny (3.5) Smak jakiś taki kwaskowaty, nie wiem czy to od tych ostryg, z lekko czekoladowym posmakiem, mógłby być treściwszy (3) Opakowanie - niezbyt ciekawea etykietka (2.5)
Ocena [3.225]
To był drugi ostrygowy stout jakiego spróbowałem. Pierwszy był w Porter House w Dublinie ale to było wieki temu.