Nazwa pochodzi od dawnego sposobu fermentacji, kiedy to piwo z jednej kadzi powoli splywalo do drugiej, a fermentacja ciagle sie toczyla. Zawartosc alk. 4%.
Kolor dosyc blady, miodowy. Gazu niewiele a piana poczatkowo duza, szybko opada do obraczki. Zapach mily, mocno chmielowy, z duza dawka slodu.
Smak bardzo przyjemny, slod, chmiel (jego jest najwiecej) i nutki owocowe tak polaczone, ze az chce sie siegac po kolejna pinte tego piwa. Z racji mocnego (jak na angielskie warunki) chmielenia bardzo odswiezajace i po prostu naprawde warte polecenia.
A to link do strony tego browaru http://www.marstons.co.uk/
Kolor dosyc blady, miodowy. Gazu niewiele a piana poczatkowo duza, szybko opada do obraczki. Zapach mily, mocno chmielowy, z duza dawka slodu.
Smak bardzo przyjemny, slod, chmiel (jego jest najwiecej) i nutki owocowe tak polaczone, ze az chce sie siegac po kolejna pinte tego piwa. Z racji mocnego (jak na angielskie warunki) chmielenia bardzo odswiezajace i po prostu naprawde warte polecenia.
A to link do strony tego browaru http://www.marstons.co.uk/
Comment