Aston Manor, Highgate Brewery, Fox's Nob

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Aston Manor, Highgate Brewery, Fox's Nob

Butelka 0,5 litra, moc 4% premium ale.

Nazwa, Lisia Glowa, pochodzi od tego zwierzecia, podobno czesto widzianego w browarze i oklicach.

Piana poczatkowo wysoka, bardzo szybko redukuje sie do cieniutkiej obraczki. Gaz w zaniku, kolor to delikatny braz, raczej idacy w strone pomaranczy. Zapach silny, mocno chmielowy. W smaku czuc duzo goryczki chmielowej i to jest najbardziej dominujacy smak i jakby luski slodowe, taka lekka otrebowosc. Nic specjalnego, ale etykieta do kolekcji.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• BuR
    Aston Manor, Druids Celtic Cider
    BuR
    Dostałem od kolegi owe irlandzkie piwko. Smakowało mi niemalże jak szampan, ale producent (ASTON MANOR BREWERY) mówi, że piwo jest jabłkowe. Ogólnie Druids przypominał mi polskiego Redd's-a, ale wydawał się smaczniejszy. Piana podobna, barwa nieco ciemniejsza, wpadająca w czerwień. Zawartość...
    2004-11-04, 22:55
  • Sven
    Aston Manor, High Gate Brewery. Old Ale
    Sven
    Butelka 0.5 litra, moc 5,1%. Nagrodzone w 2004 przez SIBA.

Kolor bardzo mocnej herbaty, braz bardzo ciemny, pod swiatlo ciemno wisniowe.
    Gazu bardzo malo, piana poczatkowo wysoka, szybko sie redukuje do obraczki zaledwie.
    Zapach to duzo nut przypalonych, kwasnawe, lekko...
    2006-07-25, 11:01
  • zAjkA
    Aston Manor, Frosty Jack's White Cider
    zAjkA
    Woltaż 6%.

Moje kolejne spotkanie z cydrem. Tym razem pod lupę idzie biały cydr Frosty Jack's. Na pierwszy rzut oka puszka wygląda zachęcająco a zarazm bije od niej chłodem gdyż jej kolorystyka utrzymana jest w większości w biało niebieskiej szacie graficznej. ALe przejdźmy...
    2008-11-17, 12:10
  • wpadzio
    Hobsons, Manor Ale
    wpadzio
    Bitter z Hobsona dedykowany zabytkowej linii kolejowej Severn Valley, łączącej hrabstwa Shropshire i Worcestershire. 26-kilometrowa linia jest obsługiwana nadal przez parowozy klasy Manor (stąd nazwa piwa) i na całej swej długości biegnie malowniczo w dolinie Severn.
    Manor Ale ma 4,2%...
    2014-06-08, 13:52
  • MarcinKa
    Lisia Nora, Foreign Extra Stout
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od Astrobusa na Turnieju Wina i Piwa Domowego w Lublinie. Butelka 0,5l. Alkochol?, ekstrakt 17. Piwo koloru czarnego, smolistego. Nic światła nie przedostaje się przez nie. Piana rewelacyjna. Strzępiasta, gruba, brązowa i gigantyczna. Ciężko było nalać piwo, długo to trwało....
    2012-11-28, 00:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...