Alkohol 6.5%. Duża,obfita,średniotrwała piana,a zapach delikatny kwaśno-malinowy.Kolor ciemno pomarańczowy,a nawet rdzawy,mętny.Wysycenie spore,mnóstwo bąbelków pracowicie pnie się ku górze.Smak malinowo-kwaskowy,bardzo orzeżwiający,a przy tym treściwy,ma 6,5%alk. i wcale go nie czuć.Na etykiecie-samoprzylepnej-stoi,że to Grand Cru.Bardzo dobry maliniak,zbliżony do belgijskiego pierwowzoru,Warto spróbować
Meantime, Raspberry Grand Cru
Collapse
X
-
Antoś - mam wielką prośbę - używaj no spacji tam gdzie trzeba, szczególnie po znakach interpunkcyjnych i między wyrazami - z uwzględnieniem tematu oraz treści
to dla naszego dobra- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika antośnie wiem jak osobne zdania przenosić pod siebie.
I pisz dalej az skonczysz zdanie.
Wtedy patrz jak wyzej
P.S.
Jestem z tego samego pokolenia i chyba troszke przesadzasz.Last edited by Latarnik; 2006-07-07, 03:53.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Fuj! Toż to lambik jakiś, nie lubię.
Spodziewałam się czegoś w rodzaju mojego maliniaka, a tu kwasior
Tak serio, jest to chyba jakaś krzyżówka lambika ze zwykłym piwem, bo nie jest az tak strasznie kwaskowe, ale z drugiej strony jakby to miał być nielambik, to określiłabym to piwo jako kwasiżura. Jedyny Meantime'owy wynalazek, który mi nie smakuje. Ale nie wyleję
Comment
-
-
Ciekawe jakby Marusia dzisiaj oceniła Fakt, że to piwo jest cierpkie, kwaskowate a nie słodko malinowe. Mnie bardziej przeszkadza brak zdecydowania - iść całkiem w kierunku "lambica" czy jednak zrobić pszeniczne malinowe. Pszenicy tu mało. Maliny też. Ciekawe ale kontrowersyjne piwo.
Do nabycia w Marks and Spencer w Domach Centrum Warszawa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment