HP Bulmer, Strongbow Cider
Collapse
X
-
-
W sklepach TESCO mozna kupic "polskiego" cidera. Maja rozne smaki: jablkowy, gruszkowy, brzoskiwniowy i truskawkowy. W smaku co prawda nie dorownuja ciderowi z wysp ale warto sprobowac. Mozna je znalezc w dziale szampanow i win musujacychComment
-
Witam, piłem strongbow i smakuje to jak jabol, w zasadzie jest smaczny, troche słodki, smakuje bardziej jak napój owocowy niz jak alkohol, napewno smakuje dzieciom i kobietom, dla mnie raczej sredni, zimny jakos ujdzie, ale
UWAGA
zmieszaj strongbow z piwem 50/50 a powstanie bardzo smaczny i ozezwiajacy drink o nazwie "snake byte" serwuja go tylko w niektórych pubach w angli poniewaz mieszanie cider z lager jest tam podobno niedozwolone...
W Polsce przed wojna produkowano Cydr w Radzionkowie na Slasku... temu sie mowi na Ruch Radzionkow CIDRY
Dla twardzieli polecam White Ace- 8 procent alkoholu i plastikowa butelka 2litry... a to wszystko za 1.39£ w promocjiComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
"Cider" to niskoprocentowy, jabłkowy napój alkoholowy, powszechnie wytwarzany do końca okresu międzywojennego na terenie Radzionkowa...
Cydr, inaczej jabłecznik (franc. cidre, ang cider)
Przydomek RR to Cidry i nie przecze, ze tak samo sie nazwya mieszkancow Radzionkowa (CIDERLANDU)
w jakim aspekciesie minalem z prawda?Comment
-
Ja piłem ostatnio cydr w Krakowie. Jest w kilku knajpkach, między innymi na Kazimierzu.
Na stronce krainacydru.pl - można znaleźć mapkę z miejscami gdzie w Polsce można kupić cydr. Głównie to cydry z krajów bałtyckich.Ostatnia zmiana dokonana przez jsdk_racer; 2011-02-15, 09:40.Comment
-
Ja piłem ostatnio cydr w Krakowie. Jest w kilku knajpkach, między innymi na Kazimierzu.
Na stronce krainacydru.pl - można znaleźć mapkę z miejscami gdzie w Polsce można kupić cydr. Głównie to cydry z krajów bałtyckich.
Ludzie dzielą się tam informacjami co gdzie i jakComment
-
Ja proponuję natomiast wywalić cydr z działu piwo-konkretnie bo to nie ma nic wspólnego w piwem. Stworzyć temat "przy piwie o cydrze" tak jak jest w przypadku whisky, wódki czy wina i tam się wypowiadać.
To tak jakbym w dziale piwo-konkretnie w Czechach zaczął oceniać KofolęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja proponuję natomiast wywalić cydr z działu piwo-konkretnie bo to nie ma nic wspólnego w piwem. Stworzyć temat "przy piwie o cydrze" tak jak jest w przypadku whisky, wódki czy wina i tam się wypowiadać.
To tak jakbym w dziale piwo-konkretnie w Czechach zaczął oceniać Kofolę2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Nie potrzeba tu żadnego hasła, cydr to nie piwo, przenoś gdzie trzeba
a hasło - "inne"(jeśli jest potrzebne)
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2011-05-25, 11:31.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment