Saltaire, Goldings Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Saltaire, Goldings Ale

    Real ale, pompowane.
    4,2%
    Ciemno zlociste, delikatne metne. Pianka srednia. W zapachu chmielowe wyraznie, smak to ostra goryczka, poparta aromatem slodu. Delikatnie estowo-kwiatowe, po przelknieciu chlebowe, bardzo smaczne.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-04-03, 12:16.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • kaczka116
    Beskidzki, Śleboda Piwo Złociste
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-06-07, 17:18
  • Javox
    Saltaire, Velocity
    Javox
    Sesyjna IPA z alko 4,1%

    Piana - sporo na początku potem cienka warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - zamglony żółty.
    Gaz - średni.
    Aromat - zioła i egzotyka.
    Smak - bardziej wytrawna egzotyka z cytrusami.
    Goryczka - wyraźna ale nie za dużo....
    2019-08-21, 14:51
  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

    Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-23, 23:51
  • Javox
    Thornbridge, Czech Mates
    Javox
    Piwo uwarzone razem z czeskim Budvar Budweiser przy użyciu szczepu drożdży Budvar i metody warzenia dekokcyjnego Budvar,
    ale wykorzystuje angielski słód i chmiel (
    Goldings), aby uzyskać angielski akcent.

    Puszka 440 ml, alko 4.8%

    Piana - więcej na początku potem z trzaskiem...
    2024-09-20, 12:56
  • Prusak
    Perła, Alt
    Prusak
    No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
    E. 12% wag.
    A. 4, 8% obj.
    Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
    2024-08-28, 20:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...