kupiłem z ciekawości, cóż to można zrobić z ryżu
--------------------
Kirin Beer
browar Kirin, Tokyo, Japonia -
robione na licencji w Anglii w Bedford...
but. 0,33 bezzwrotna(?), ekstr. 5,0
nabyte w markecie Billa
--------------------
zapach: przyjemny łagodny
piana & bąbelki: korona piany któtko się utrzymuje, ale pozostawia niską pokrywę, która długo pozostaje (aż do końca). gazu w sam raz, bąbelki drobne
odczucia smakowe: nienarzucająca się słodycz dobrze zharmonizowana z przyjemnie intensywną, pozostającą goryczką chmielową. dzięki drobnym bąbelkom, ma w ustach gęstą konsystencję. dobrze wpływa na apetyt.
moja ocena 5
Kirin Beer można śmiało polecić jako aperitif
tak więc i z ryżu można warzyć dobre piwo...
Krzysiu mógłby opowiedzieć nam conieco o piwie z kartofli (zaraz zamieszczę jego artykuł ), hehe
p.s. idę coś przekąsić
--------------------
Kirin Beer
browar Kirin, Tokyo, Japonia -
robione na licencji w Anglii w Bedford...
but. 0,33 bezzwrotna(?), ekstr. 5,0
nabyte w markecie Billa
--------------------
zapach: przyjemny łagodny
piana & bąbelki: korona piany któtko się utrzymuje, ale pozostawia niską pokrywę, która długo pozostaje (aż do końca). gazu w sam raz, bąbelki drobne
odczucia smakowe: nienarzucająca się słodycz dobrze zharmonizowana z przyjemnie intensywną, pozostającą goryczką chmielową. dzięki drobnym bąbelkom, ma w ustach gęstą konsystencję. dobrze wpływa na apetyt.
moja ocena 5
Kirin Beer można śmiało polecić jako aperitif
tak więc i z ryżu można warzyć dobre piwo...
Krzysiu mógłby opowiedzieć nam conieco o piwie z kartofli (zaraz zamieszczę jego artykuł ), hehe
p.s. idę coś przekąsić
Comment