Art, pisz nowinki przed wypiciem piwa , co to znaczy "będąc w sklepie pojawiły się", albo poprzednio: "nie wiem czemu obserwuję..." (a kto niby ma wiedzieć czemu obserwujesz )
cóż, nie przeszedlem szkolenia z sernsoryki więc nie będę zmyslał zbytnio co mi w kubki smakowe wpadło.
w oddali słodkawe, troszkę owocowe, szybko pobudziło mój apetyt na zapomniane juz sniadanie...
ps.
z etykiety odpada farba podczas zabiegu oddzielania jej od butelki... (może w moim kranie płynie kwas? hmmm, całkiem możliwe...)
Sensor jako specjalista od sensoryki powinienes zaczac wykladac sensoryke piwa na forum, chetnie utworze taki dzial pt. "z sensoryką na TY, prowadzi Sensor"
Wracając do konkretów, już chciałem dodać nowy temat "NA stole: Bass Pale Ale", ale postanowiłem sprawdzić, czy już ktoś o tym nie pisał i znalazłem...
W moim egzemplarzu piany prawie wcale nie było. Kolor przypadł mi do gustu i smak też - słodyczka+goryczka.
Gaz - pojedyncze, maleńkie bąbelki, w ustach za to czuć ich wiele.
Butelka 0,33l, alk.5vol
Jutro próba odetykietowania - ciekawe czy będą te same problemy co u Arta.
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
Comment