Teignworthy, Spring Tide

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Teignworthy, Spring Tide

    Real ale, z pompy. 4,3%

    Barwa bursztynowa, dobra piana, zapach lekko slodowy. W smaku dominuje slod, i lekkie echa chmielu, po przelknieciu owocowe. Smaczne!

    Link: http://www.teignworthybrewery.com/home.htm
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-03-26, 20:01.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • Javox
    Teignworthy, Thirsty Blonde
    Javox
    Angielski Blond Ale z alko 4.2% z angielskiego pubu.

    Piana - pełna grubsza warstewka.
    Barwa - jasne złoto.
    Gaz - minimalny jak to z pompy w pubie.
    Aromat - jasna owocowość ejlowa.
    Smak - lekko słodkawe, wodniste, lekkie nuty jasnych owoców i lekkiej cytrusowości,...
    2023-12-20, 14:18
  • Javox
    Kees, Spring Blossom
    Javox
    Powiedzmy że jest to angielska IPA .
    Chmiele First Gold i WGV czyli jak podaje strona z chmielami Whitebread Goldings Variety.
    Alko 6.0% a IBU 50.

    Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
    Lacing - krążkowanie, całkiem efektownie.
    Gaz - średni....
    2021-12-07, 14:02
  • kaczka116
    Zarzecze, [Funky Fluid] Spring
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-02-19, 16:58
  • darekd
    Moon Lark, (Moon Lark & Pinta), Stay Here #4
    darekd
    "Spring Bock", 6,9% alk.

    https://moonlark.pl/beers/stay-here-4

    Aromat - wyraźna nuta miodowa, trochę jakby utlenienie (no ale to puszka i pite w terminie, choć piwo niefiltrowane i niepasteryzowane), potem trochę ziarnistości i ciut owoców i przypominał już...
    2024-12-21, 23:32
  • sibarh
    Macs, Spring Tide
    sibarh
    Macs, Spring Tide Lower-Carb Lager
    Butelka firmowa 0,33 litra, alkohol 4,5 %, eks. brak, zrywka firmowa
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - lekki chmiel i słodycz
    Gaz - okey
    Smak - lekki słód, średni chmiel, lekka...
    2013-03-04, 14:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...