Naylor's, Smokey Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Naylor's, Smokey Ale

Real ale, pompowane. 4,5%

Barwa miodowa, zlocista, dobra, wysoka i trwala piana. Zapach slodowy, przyjemny, w smaku mocno wyczuwalny aromat slodu, nieco tylko chmielu, delikatne i wrecz kremowe. Smaczne.

Link: o powyzszym piwie nie ma niestety wzmianki http://www.nt-graphics.co.uk/Naylors/Beers.html
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2007-12-10, 14:50.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• becik
    Bryggjan, Smokey
    becik
    Smokey

kolor - bursztynowe, lekko mętne
    piana - dość mierna, drobna, jasny beż
    zapach - lekki dymek
    smak - dość pełne i treściwe, goryczka lekka, do tego leciutki dymiony posmak, który tak naprawdę jest tłem, czuć lekko słodowe akcenty oraz owoce, bardzo...
    2018-02-20, 22:33
  • e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • darekd
    ? [Švabin], Walter Raleigh
    darekd
    Švabin to miejscowość w kraju pilzneńskim, która może poszczycić się historycznym browarem, którego historia sięga średniowiecza. Przez kilka lat swojego istnienia przechodził z rąk do rąk poprzez m.in. zasłużonego dla piwowarstwa rodu Lobkowiczów, pruskiego króla kolei rodem z mazurskiej...
    2024-06-28, 23:01
  • kaczka116
    AleBrowar, Smokey Joe
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2018-01-08, 18:30
  • e-prezes
    ?, [Raduga] Time to harvest
    e-prezes
    (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
    2023-03-27, 17:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...