Everards, Yule Fuel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Everards, Yule Fuel

Real ale, pompowane.

Moc 4%

Barwa ciemno bursztynowa, piana przecietna. W zapachu lekko slodowe, w smaku czuc duzo slodu, lekkie przypalenie i bardzo delikatny chmiel. Smaczne.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Lupulus, Lupulus NEIPA
    darekd
    Znany już w Polsce browar z walońskiego Luksemburga.

NEIPA chmielona Cryo Popem , drożdże: A38 Juice. W składzie też płatki owsiane.

7% alk,
    37 IBU

Aromat - owocowy (cytrusy z brzoskwiniami), w tle łagodny słodowy biszkopt
    Piana - umiarkowanie...
    2024-11-03, 21:40
  • darekd
    Giesinger, Märzen
    darekd
    Browar rzemieślniczy z Monachium, którego historia sięga 2006 r.

Piwo niefiltrowane, 5,7% alk.

Aromat - słodowy z nutami ciasta drożdżowego z jabłkami, jak na marcowe calkiem wyraźna chmielowa nuta łąki
    Piana - umiarkowanie wysoka, przeciętna trwałość, dłuższy...
    2024-09-28, 23:57
  • AaLeX
    Głubczyce, Special Hard
    AaLeX
    Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
    2024-06-30, 17:48
  • pebejot
    Grecja, Ateny, Lemesou 3, Paragon Brewery
    pebejot
    Sporych rozmiarów browar regionalny z własnym wyszynkiem zlokalizowany z dala od centrum Aten, za to tuż przy stacji metra Agios Dimitrios czerwonej linii 2.
    Jest to otwarty w 2021 roku browar w stylu amerykańskim. Wszystko znajduje się w hangarze dawnej hali przemysłowej.
    Pół powierzchni...
    2024-06-28, 08:00
  • darekd
    Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
    darekd
    Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
    2024-06-04, 01:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...