O'kells, Aile

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

O'kells, Aile

Real ale, pompowane.

Moc 4,8%

Bardzo ciemno-brunatne, porterowe, z trwala, kremowa piana. W zapachu slodkawe i przypalane. W smaku pol-slodkie, slodowe i jak bardzo ciemna czekolada. Smaczne.

Aile to po celtycku ogien.

Link:http://www.okells.co.uk/flash/book/book.html
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• ART
    Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
    ART
    Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
    2023-10-17, 20:26
  • e-prezes
    ?, {Dziki Wschód] Samotny Jeździec
    e-prezes
    Tak mi smakował pilsik Spirifera na Chmielakach, że postanowiłem sięgnąć po coś co nie kupowałem od dawna - kraftowego pilsa. Na pierwszy ogień poszło Rześkie z Jana, ale było tak słabe, że nawet nie chciało mi się nic pisać.

Parametry 11 blg, 4,5 % alk. piwo bezglutenowe....
    2023-08-27, 16:53
  • żąleną
    Potrzebny ogień w malowidłach afrykańskich lub indiańskich
    żąleną
    Jak w tytule - potrzebuję zdjęć lub skanów malowideł ludowych (afrykańskich lub indiańskich), na których widać ogień. Maluję egzotyczny instrument i mam taki pomysł, żeby zrobić kanciaste geometryczne wzorki, które od dołu pożera ogień. Ogień też chciałbym zrobić taki kanciasto-geometryczny...
    2003-01-06, 01:57
  • Camillus88
    Likwidacja kolekcji puszek - rzadkości
    Camillus88
    Witam, od jakiegoś czasu jestem w trakcie likwidowania mojej kolekcji ok. 4000 puszek. Na 'pierwszy ogień" poszły współczesne puszki po piwach i napojach. Zostawiłem puszki starsze, jakieś limitowane edycji i puszki z browarów, które nie istnieją lub zostały wchłonięte przez koncerny....
    2019-12-29, 10:49
  • dadek
    Małomice, plac Tysiąclecia, Browar Stacja Małomice
    dadek
    Z Tomkiem Kieżą piwowarem i właścicielem browaru w Małomicach, poznałem się na WFDP. Sympatyczny facet, od razu dostałem zaproszenie do odwiedzenia jego piwnej Stacji co udało się zrealizować 25.07.2019.
    Co prawda browar nie mieści się na stacji jakby wskazywała nazwa (bo ta jest...
    2019-09-01, 22:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...