Hornbeam, California Dream Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Hornbeam, California Dream Beer

Real ale, pompowane.
    Moc 4,8%

Barwa jasnego bursztynu, lekko metne, piana przecietna, kremowa. W zapachu duzo nut slodowych, smak to poczatkowo duzo ostrego chmielu, pozniej nuty owocowe, posmak po przelknieciu cierpkawy i slodowy zarazem. Ciekawe!

Link: http://www.hornbeambrewery.com/index.html
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • ART
    Piwoteka, [Sarabanda] New Gold Dream #2
    ART
    New England IPA

parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...
    2024-12-07, 18:06
  • Javox
    Bath Ales, Monterey
    Javox
    California Pale Ale z alko 3.9%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - złoto klarowne.
    Gaz - średni.
    Aromat - słodkie cytrusy (nieco sztuczne) z chmielem tytoniowym.
    Smak - lekko słodkawe, owocowość, ciasto...
    2024-04-02, 21:06
  • darekd
    Nepomucen, Crazy Lines #43 Pacific Dream
    darekd
    West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin

7,5% alk.
    16,5 ekstr.

Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
    Barwa...
    2024-03-12, 20:46
  • e-prezes
    Edit, M84!
    e-prezes
    Browar ma dwie firmowe miejscówki w Turynie i w Mediolanie (akurat nie trafiłem jak byłem) i jest dość sporym browarem kraftowym wyrosłym już z nowej fali. Ja utrafiłem w Cerqua w Boloniii na gościnnym kranie doppelbocka, więc od niego zacząłem, bo to styl dość staromodny i tym bardziej...
    2023-02-17, 18:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...