Aston Manor, Frosty Jack's White Cider

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Aston Manor, Frosty Jack's White Cider

Woltaż 6%.

Moje kolejne spotkanie z cydrem. Tym razem pod lupę idzie biały cydr Frosty Jack's. Na pierwszy rzut oka puszka wygląda zachęcająco a zarazm bije od niej chłodem gdyż jej kolorystyka utrzymana jest w większości w biało niebieskiej szacie graficznej. ALe przejdźmy do rzeczy. Jeśli chodzi o aromat dominują tu akcenty winno szampańskie. Kolorystycznie jak sama nazwa wskazuje "white". Piany nie ma ale w końcu to nie piwo. Wysycenie w normie, widoczne bombelki delikatnie pieszczą nasze kubeczki smakowe oraz podniebienie. W smaku dość mocne jeśli chodzi o winną lub szampańską goryczkę czy może kwaskowatość ( nie wiem jak to określić nie znam się na winach). Niemniej jednak mimo że nie lubię win ani szampanów smakuje mi gdyż jest delikatnie cierpkie. Co więcej czuć znikomy posmak jabłka gdzieś w oddali ale raz na jakiś czas. Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o cydry ale ten spośród tych które piłem określiłbym mianem "wytrawnego" ze względu na wyrazisty smak. Wart spróbowania jak i zarówno powtórzenia. Polecam
    Attached Files
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Related Topics

Collapse

• etman
    Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
    etman
    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
    2024-11-23, 18:56
  • darekd
    Lowlander, White Ale
    darekd
    O tym browarze z Amsterdamu wspominałem tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-tropical-ale

Kładą na dodatki różnych roślin, ziół i przypraw w piwie.

Tym razem chodzi o curacao, czarny bez oraz rumianek...
    2021-11-15, 23:19
  • e-prezes
    Fattoria di Felsina, White IGA
    e-prezes
    Przedstawiciel włoskiego specjału grape ale z... no właśnie... Na kranie było Birrificio PLB cokolwiek to znaczy, ale w necie odnalazłem toskańskie gospodarstwo winiarskie di Felsina, który to robi. Adres: via del Chianti, 101 - Castelnuovo Berardenga (SI).

6,5% alk. Nie wiem jak...
    2023-02-13, 12:01
  • darekd
    Het Nest [White Pony], S... Than Ever Brandy Barrel Aged
    darekd
    White Pony to włoski kontraktowiec, który w belgijskim Het Nest uwarzył już nie jedno piwo.

To choć w nazwie ma sataniczne konotacje jest skróconą nazwą "strongest than ever".
    To ich najmocniejsze piwo to barley wine leżakowany w różnych beczkach. W moim przypadku...
    2021-02-08, 23:53
  • Javox
    White Hag, SADHBH
    Javox
    Session Red Ale z alko 4,1%.

"To popularne czerwone piwo zostało nazwane na cześć pięknej samicy jelenia Sadhbh (wymawiane „Sy-ve”), która przekształciła się
    w żonę legendarnego wojownika Fionna. Irlandzkie jelenie od dawna kojarzą się z ucztowaniem, piciem i
    ...
    2021-12-28, 14:03
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...