All Saints, Samuel Smith Organic Fruit Cherry

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    All Saints, Samuel Smith Organic Fruit Cherry

    Butelka 0,33 litra, moc 5,1%

    Barwa czerwonawa i lekko metna, piana wysoka, kremowa i rozowa. Gazu w sam, raz, czuc ale nie widac. W zapachu wisniowe, z lekkim zapaszkiem migdalowym. Smak kwasnawo-wisniowy, zdecydowanie owocowy, orzezwiajacy. Warte polecenia.
    Celia, cerevisia et conventus.
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    #2
    Chyba to samo piwo.
    Alk. 5.1%, but. 0.355 l. Wg etykietki i kontry warzone w małym browarze Melbourn Bros’ w Stamford, mieszane (blended) i butelkowane w browarze Samuela Smitha w Tadcaster. Warzone z „organicznie uprawianego” jęczmienia i pszenicy, dwukrotnie fermentowane i długo leżakowane. W Tadcaster jest mieszane z sokiem czereśniowym, oczywiście z organicznych upraw, i pewną ilością bliżej nieokreślonego „organicznego piwa”.
    Ciemnowiśniowe/jasnobrązowe, lekko mętne, dosyć mocno nagazowane, wysoka i trwała piana.
    Zapach czereśniowo-słodowy, intensywny.
    W smaku przewaga czereśni nad piwem, czereśnie są słodko-gorzkawe, bez śladu chemii, w posmaku zostaje więcej piwnej słodowości ale czereśnie czuje się do końca.
    W swoim gatunku niezłe piwo.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

    Comment

    Przetwarzanie...
    X