Produkcja - Young's, Londyn. Piwa z tego browaru są do nabycia w Polsce. Tym razem w butelce 0,5 l i bez wynalazków. Piana w normie, acz bez szaleństw. Kolor raczej jak naszego portera. Zapach i smak zgodnie z nazwą: gorzka czekolada. Dość ciekawe, jednak raczej tylko do posmakowania, niż większego popijania. Alkoholu ok. 5%.
Charles Wells, Young's Double Chocolate Stout
Collapse
X
-
Piwo z dodatkiem Czekolady
Young's
Luxury Double Chocolate
Browar Young & Co'S Brewery PLC
The RAM Brewery Wandsforth
London SW18 4JD UK
Po raz pierwszy udalo mi sie kupic Piwo o smaku czekoladowym.
Czytajac posty "Moje ulubione " zastanawialem sie jak to moze smakowac
Skladniki podstawowe-Woda Slöd Jeczmien,Chmiel,Owies i Syrop czekoladowy
Zawartosc Alk.5%
Smak goryczkowaty -slodkawy -mozna wyczuc smak piwa ale przewaza smak czekolady wytrawnej
Piana obfita i dlugo sie utrzymujaca
Kolor ciemno brazowy ale klarowny -mozna zauwazyc jak sie trzyma szklanke pod swiatlo
Cena dosc wysoka -Butelka 0,5 l kosztuje 3,99 DM-mi sie wydaje ze za wysoka ale kolekcjonerzy wyjda na swoje -Ladny kapsel,Etykieta a röwniez butelka z wypuklymi napisami i Emblematem browaru-bardzo estetyczna
Moja ocena -dobre piwo do spröbowania i dla tych co lubia piwo z Czekolada -
Ja też lubię piwne piwa i czekoladowe czekolady. Ale wiesz, oni tam może nie za bardzo znają polski i stąd to piwo czekoladowe. Swoją drogą ciekawe czy jest też czekolada lub cukierki piwne. No bo są różne czekoladki alkoholowe, ale piwnych jakoś nie kojarzę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
W Warszawie piwo to można kupić (obok innych Young's-a) w delikatesach BOMI. Jeszcze droższe niż u Andiego w Niemczech - 11,90 zł.
Zupełnie przyzwoity stout. A ten czekoladowy posmak (który wcale nie jest dominujący) tylko działa na jego korzyść.Comment
-
Comment
-
Coś o oble chocolate strout
Przyznam się bez bicia,że zwrócilam swe oczęta w pierwszym odruchu na etykietkę i miły dla oka kształt butelki.Póżniej spodobała mi się nazwa-miała w sobie wiele słodyczy.Ale najlepsza była degustacja...
Alkoholu 5,2%.Produkowane przez Young&Co.'s Brewery,P.L.C. w Londynie.
Bardzo ciemne,zawiera dwa rodzaje czekolady-słodką i gorzką-wyczuwalne zwłaszcza w zapachu.Piany prawie nie posiada.Nie jest to jednak słodkie piwo,po prostu nie jest gorzkie.Polecam.
Wg.mnie-4.5.
Acha!Zakupu dokonał dla mnie Pjenknik w sklepie "Baryłeczka" w Krakowie.Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!Comment
-
Kurczę! To się nazywa skleroza! Nie pamietałem jak się ten sklep nazywał!
Co do piwa to bomba, super aromat gorzkiej czekolady, czarne, nieprzezroczyste! Bardzo mi smakowało! Stawiam 4,5!Comment
-
Pomimo ceny (11,50zł) rewelacyjne. Niestety w jedynym sklepie w okolicy zaopatrzonym w takie ciekawe piwa, już wyszło , a chciało by się jeszcze.
Rewelacyjny jest kolor, ciemne, nieprzezroczyste. Piany co prawda mało, ale wianuszek miałem w kufelku do samiuśkiego końca.
W skali 1-5 daję 5 z plusemBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Double Chocolate Stout - Young's
Stout o grubej i trwalej pianie o specyficznym posmaku czekolady. Polecam, niestety cena ponad 8 zł za butelke to dużo, jednak sprubować warto.Kto uprawia pszenicę i jęczmyk miły, ma nie tylko chleb ale i piwo, ponad wszystkie napoje pożywne i odżywcze.
Mikołaj Rej "Żywot człowieka poczciwego"
http://www.browarbelgija.wordpress.com/Comment
-
Odp: Double Chocolate Stout - Young's
r1778 napisał(a)
Stout o grubej i trwalej pianie o specyficznym posmaku czekolady. Polecam, niestety cena ponad 8 zł za butelke to dużo, jednak warto.
Warto podać poza tym , gdzie piwo było kupione , jaki miało kapsel,
etykiete itp. .piwoppns@wp.plComment
-
-
Browar Young's - Double Chocolate Stout
Zawartość Alk.5,2% brak danych o ekst.
Butelka 0,5l zakupione w Tesco za 7,46
Piana - obfita , gęsta długo się utrzymująca o beżowej barwie ( 5 )
Nasycenie co2 - bardzo małe ( 3 )
Barwa - ciemna , praktycznie czarna ( 5 )
Zapach - słodki , czekoladowy ( 4 )
Smak - nie za słodkie o wyrażnym smaku gorzkiej czekolady . wyczuwalna lekka goryczka .
Bardzo dobre piwo tylko dlaczego takie drogie .Comment
Comment