Alk. 5,0%, but. 0.5 l
Kolor: Bursztynowy.
Piana: Po nalaniu drobna i wysoka, jednak w miarę szybko opada do cienkiego kożuszka. Długo zostaje pierścień.
Zapach: Po otwarciu nieco skunksowy i po przelaniu niestety dalej można to odczuć. Przebija się słodowość i lekki karmel. Później trochę ziołowa i rozpuszczalnikowa nuta.
Smak: Słodowo-karmelowy początek, w miarę zbliżania się finiszu pojawia się miła, delikatnie ziołowa goryczka, lecz jej posmak jest raczej delikatny. W tle pojawia się bardzo delikatna kwaskowość. Brakuje mi trochę treści, a goryczka mogłaby być nieco mocniejsza. Dobre, ale lekko się zawiodłem.
Wysycenie: Nieco wyższe niż średnie.
Opakowanie: Przeźroczysta butla z etykietą taką jak w IPA, tylko jest jeszcze napis Export i inna zawartość alkoholu. Na kontrze podane, że użyto chmieli Challenger i First Gold.
Kupione we wrocławskim Browarku.
Kolor: Bursztynowy.
Piana: Po nalaniu drobna i wysoka, jednak w miarę szybko opada do cienkiego kożuszka. Długo zostaje pierścień.
Zapach: Po otwarciu nieco skunksowy i po przelaniu niestety dalej można to odczuć. Przebija się słodowość i lekki karmel. Później trochę ziołowa i rozpuszczalnikowa nuta.
Smak: Słodowo-karmelowy początek, w miarę zbliżania się finiszu pojawia się miła, delikatnie ziołowa goryczka, lecz jej posmak jest raczej delikatny. W tle pojawia się bardzo delikatna kwaskowość. Brakuje mi trochę treści, a goryczka mogłaby być nieco mocniejsza. Dobre, ale lekko się zawiodłem.
Wysycenie: Nieco wyższe niż średnie.
Opakowanie: Przeźroczysta butla z etykietą taką jak w IPA, tylko jest jeszcze napis Export i inna zawartość alkoholu. Na kontrze podane, że użyto chmieli Challenger i First Gold.
Kupione we wrocławskim Browarku.