Greengate, Brewer's Dark

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Greengate, Brewer's Dark

Butelka 0,5 litra, alkohol 3,2 %, eks. brak, kapsel czarny goły, mild ale
    Kolor - ciemny brąz, klarowne
    Piana - drobna, wysoka, trwała
    Zapach - słodki + kapka ziółek
    Gaz - ok
    Smak - delikatnie słodkie, leciutka nuta kakaowa, lekka goryczka, delikatne ziółka
    Wypijalne lekkie piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3937 - moje 1948 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Sven
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.09
      • 1211

Moja wersja miala 2,8% alk.

Wszystko podobnie jak u poprzednika organoleptycznie, z ta roznica, ze dla mnie bylo raczej cienkawe, bardzo lekkie. Dobre do ugaszenia pragnienia, bez wiekszej glebi smakowej.

Link: http://www.jwlees.co.uk/beers/brewers-dark
      Celia, cerevisia et conventus.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
        dadek
        Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
        2023-10-06, 00:10
      • dadek
        Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
        dadek
        Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
        2024-10-14, 01:47
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • dadek
        Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
        dadek
        Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
        2024-10-23, 00:37
      • dadek
        Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
        dadek
        Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
        Start
        2024-10-15
        Koniec
        2024-10-15
        2024-10-16, 02:03
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...