Mallinsons, Sorachi Ace

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Mallinsons, Sorachi Ace

    Real ale, pompowane.

    3,8% alkoholu.

    Barwa jasno-slomkowa, piana wysoka i kremowa, trwala, w zapachu bardzo delikatnie slodowe, w smaku chmielowa goryczka, ale tylko na srednim poziomie, lekkie nuty cytrusowe. Nie pozostawia posmaku.

    Link: http://www.drinkmallinsons.co.uk/our_beers.htm
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • darekd
    100 Blumen, Pils
    darekd
    Browarek z Wiednia.

    5,3% alk.

    https://www.100blumen.at/

    Aromat - drożdże, trochę chleba, lekki ziołowy chmiel
    Piana - wysoka, trwała, dłuższy kożuszek, zostaje trochę na szkle
    Barwa - słomkowa, zamglona
    Wysycenie - średnie, musujące...
    2025-01-15, 22:43
  • Prusak
    Jagiełło, Ciemny Ale
    Prusak
    Piwo określone przez browar jako foreign extra stout.
    E. 14, 2 blg
    A: 6, 1& vol.
    Po otwarciu z butelki ładny aromat palono-czekoladowy, po przelaniu dochodzi leciutki akcent maślany.
    Barwa ciemnobrązowa do czarnej, nieprzejrzysta.
    Piana średnio obfita, opadająca...
    2024-08-30, 20:57
  • darekd
    Lubrow, Słodowe
    darekd
    Vienna lager, ale w składzie dodatkowo żytni słód i płatki pszenne. Pierwszy mój taki wiedeńczyk...

    Ekstr. 12,5%
    5,2% alk.

    Aromat - słodowy, lekki tost, ciut toffi, chmielowe muśnięcie
    Piana - wysoka, zwarta, trwałość średnie z dłuższym kożuszkiem,...
    2024-07-26, 22:10
  • darekd
    Wicklow Wolf, Sorachi Irish Red
    darekd
    Browar z okolic Dublina

    Alk. 4,8%

    Domyślam się po nazwie, że chmielili Sorachi Ace pochodzącym z Japonii (choć uprawianym mocno w USA) chmielem o cytrusowym charakterze.

    Aromat - akcenty chmielowe całkiem wyraźne w kierunku łagodnych cytrusów i...
    2019-09-22, 17:35
  • kaczka116
    Przetwórnia Chmielu, Sorachi Provoke
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-02-29, 21:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...