Liverpool One, Three Graces

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Liverpool One, Three Graces

Real ale, pompowane.

4,2% alkoholu.

Piana trwala i wysoka, metne, zapach silnie-chmielowy. W smaku naprawde goryczkowe, jak pestki grapefruita, podobno potrojnie chmielone. Orzezwiajace, ale naprawde goryczkowe.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    BG SA Zabrze, Łomża Pils
    AaLeX
    Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
    2024-08-08, 18:31
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 20:01
  • pebejot
    Żywiec, Ks. pr. Stanisława Słonki 22a, PUB Papiernia (Beskidzki Browar Rzemieślniczy)
    pebejot
    Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
    PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
    Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
    2024-03-24, 16:55
  • darekd
    AleBrowar, Tower of Cats
    darekd
    India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
    I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
    Ekstr. 15%
    Alk.6,2%

w składzie...
    2025-02-12, 23:00
  • heckler
    Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
    heckler
    Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
    Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
    2025-02-05, 08:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...