Whitewater, Belfast Black

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Whitewater, Belfast Black

piana: ecru, dosyc gęsta, opada do korzucha
    kolor: czarny
    zapach: malo intensywny, rodzynki, suszone owoce
    wyscenie: dosyc niskie
    smak: wytrawne, lekka rodzynkowosc/suszone sliwki szybko zdominowane przez wyrazny smak palonego słodu
    uwagi: niezłe, ale jak dla mnie paloność trochę zbyt ostra, za mało 'kawowa'
    BeerFreak.pl
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Alkohol 4,2%:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• DariuszSawicki
      Mazurski, Mazurskie Dunkel Weizenbock
      DariuszSawicki
      Piwo gotowe do oceny

Kolor: Brunatny, dosyć mętne, ale pod żarówkę sporo prześwitów.
      Piana: Jasnobrązowa, niska, szybko opadła, ogólnie słabo.
      Zapach: Ciemne owoce, figi, suszone śliwki, potem pieczony chlebek i zboże, bardzo sympatycznie dla nosa.
      Smak:...
      2021-03-09, 18:31
    • bastion
      Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
      bastion
      Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
      Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
      Kilkanaście kilometrów...
      2021-04-21, 21:23
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • bastion
      Ukraina, Lwów, Płoszcza Rynok 36, 36 PO.
      bastion
      To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
      2021-12-06, 21:17
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...