Piwo z rana jak śmietana, powiadają. No to ja po całonocnym ślęczeniu na licencjatką wyciągnąłem z mojej epickiej lodówki (3 półki na piwo, jedna półka na jedzenie) tego ciemnego lagera.
Na ząbkach kapsla wypisano "Don't konform" - "Bądź niekonformistą" to chyba najlepsze tłumaczenie. Piwo ma własną stronę, zeistgeist.com, która wyjaśnia dogłębnie całą ideę stojącą za piwem, oczywiście z niekonformizmem w centrum. Zainteresowanych odsyłam na stronę - tuiteraz to do mnie nie przemówiło.
Piwo ma 4,9% - Szwarzbier czy tmavé?
Piana na dwa palce, beżowa, ale zdecydowanie trwała.
Gazu akuratnie.
Ciemnolagerowy kolor, ładny.
W zapachu bardzo silny palony słód, trochę palony karmel.
W smaku zdecydowanie wytrawny, lekki, mocno palony, na początku raczej gorzki, ale na czubku języka zostaje spory karmelowy posmak
Dobry Schwarzbier, ale zdecydowanie bez uniesień. Pasuje do cięższych posiłków, solo trochę zbyt wytrawne.
Na ząbkach kapsla wypisano "Don't konform" - "Bądź niekonformistą" to chyba najlepsze tłumaczenie. Piwo ma własną stronę, zeistgeist.com, która wyjaśnia dogłębnie całą ideę stojącą za piwem, oczywiście z niekonformizmem w centrum. Zainteresowanych odsyłam na stronę - tuiteraz to do mnie nie przemówiło.
Piwo ma 4,9% - Szwarzbier czy tmavé?
Piana na dwa palce, beżowa, ale zdecydowanie trwała.
Gazu akuratnie.
Ciemnolagerowy kolor, ładny.
W zapachu bardzo silny palony słód, trochę palony karmel.
W smaku zdecydowanie wytrawny, lekki, mocno palony, na początku raczej gorzki, ale na czubku języka zostaje spory karmelowy posmak
Dobry Schwarzbier, ale zdecydowanie bez uniesień. Pasuje do cięższych posiłków, solo trochę zbyt wytrawne.
Comment