A ja mam jeszcze inną etykietkę. Dla mnie bardzo dobre piwko.
Belhaven, Belhaven Wee Heavy
Collapse
X
-
Kolor: Ciemny brąz, pod światło rubinowe refleksy, klarowne.
Piana: Beżowa, dosyć gęsta, niezbyt obfita. Opada powoli do kożucha a potem do zera.
Zapach: Słodowość, lekki, bardzo przyjemny karmel, trochę owocowości (suszone śliwki, wiśnie).
Smak: Treściwe. Mocna słodowość, wręcz lekka słodycz, karmel, orzechy, owocowość taka sama jak w zapachu. Minimalna kwaskowatość. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Piwu ciężko coś zarzucić, ale dla mnie osobiście zbyt słodkie. Goryczki w zasadzie wcale, jakiś wytrawniejszy finisz też mógłby trochę ratować sprawę, ale jest dalej słodki. Bardzo deserowe piwo.Comment
-
Aromat niezbyt intensywny: lekki karmel + słodowość oraz estry owocowe.
W smaku wyraźnie słodkie (słodowo-karmelowe), z lekką owocową/winną kwaskowością.
Goryczka umiarkowana, aczkolwiek dosyć długo się utrzymuje.
Piwko dosyć rozgrzewające oraz nieco alkoholowe, ale tutaj akurat to jakoś nie przeszkadza. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wysycenie - w moim egzemplarzu było wyjątkowo intensywne co mi niestety nie przypadło do gustu :/Comment
Related Topics
Collapse
-
Sprzedam kapslownicę stołową Grifo Heavy Duty. Użyta kilka razy, stan bardzo dobry. Mogę podwieźć w okolice Polkowic, Lubina, Chojnowa lub Bolesławca albo wysyłka kurierem. Cena 150 zł + kw.
-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-03-10, 18:37 -
-
Browar spod Pilzna, którego właścicielem jest Amerykanin Chris Baerwaldt warzy już ponad 10 lat!
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...F%C5%99%C3%A1k
Dużo dobrego słyszałem...-
Channel: Czechy
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Hazy IPA z alko 6.5% (IBU 35).
Chmiele: Talus, Strata.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady żółty.
Aromat - cytrusy i tropiki.
Smak - słodkawe, cytrusy, pomarańcza, egzotyka,...-
Channel: Anglia
2024-03-19, 23:51 -
-
Kolega od jakiegoś czasu wspomina jak bardzo mu Stout od Belhavena smakował i, że nigdzie nie może go dostać. Chciałem mu je więc znaleźć.
Wiem, że czasem pojawiają się promocje w Lidlu i wtedy można kupić to piwo, ale to jednorazowe akcje.
Dzwoniłem m.in. do...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment