Piwo z browaru w Edynburgu, podobno dojrzewane w sumie 77 dni z czego czesc czasu w beczkach debowych.
Alk. 6.6%, but. 0.33 l
Kolor ciemnobursztynowy, piana niezbyt trwala, nagazowanie niewielkie do sredniego.
Zapach wyraznie owocowy, troche slodowy.
Smak mocno winno-owocowy, nietypowy, ale nie kwaskowaty. Po chwili dochodzi slodowy posmak.
Opakowanie - calkiem ciekawe etykietki z opisem procesu dojrzewania piwa.
Trudno mi wystawic ocene ze wzgledu na nietypowosc smaku, pierwsze lyki byly dosyc szokujace (nie mowie ze niedobre!), pozniej kubki smakowe sie przyzwyczaily.
Alk. 6.6%, but. 0.33 l
Kolor ciemnobursztynowy, piana niezbyt trwala, nagazowanie niewielkie do sredniego.
Zapach wyraznie owocowy, troche slodowy.
Smak mocno winno-owocowy, nietypowy, ale nie kwaskowaty. Po chwili dochodzi slodowy posmak.
Opakowanie - calkiem ciekawe etykietki z opisem procesu dojrzewania piwa.
Trudno mi wystawic ocene ze wzgledu na nietypowosc smaku, pierwsze lyki byly dosyc szokujace (nie mowie ze niedobre!), pozniej kubki smakowe sie przyzwyczaily.
Comment