Williams Gold to piwo z browaru braci Williams z Alloa w Szkocji,jest to zloty ale o sile 3,9%,jak podaja na etykiecie uzyto mieszanki 7 slodow,kolor oczywiscie zloty a jakze,aromat wspanialy owocowy jak w belgijskich piwach,smak swiezy cytrusowy z wyrazna goryczka.Swietne piwo i znow ze Szkocji,ladna etykieta przedstawiajace lesna zwierzyne(u mnie byl dzikopodobny zwierz),oprocz Golda maja rowniez w swej ofercie Red-sa i Brown-a.Goraco polecam
Williams Brothers (Heather Ales), Williams Brothers Gold
Collapse
X
-
Zapach intensywny, owocowo-kwiatowe akcenty - zapowiada bardzo dobre piwo. Smakowo cytrusy, owoce, kwiecistość charakterystyczna dla belgijskich piw okraszona wyraźną bogatą goryczą i leciutkim akcentem słodowych karmelków. Po przełknięciu na języku zostaje cytrusowy chmiel i owoce ( jabłko ). Piwo ma tylko 3,9 % co jak dla mnie czyniłoby idealnym piwem sesyjnym ze względu na znakomitą esecjonalnośc i wyjątkową pijalność. Niestety raczej rzadko spotykane i relatywnie na polską kieszeń drogie ( 12 zł ).
Zdecydowanie jedno z najlepszych piw typu ale jakie kiedykolwiek miałem przyjemność pić.
Zdjęcie nie moje, załączam bo tak wygląda to piwo:Last edited by cap-n-go; 2012-08-31, 20:59.
-
Comment