Williams Gold to piwo z browaru braci Williams z Alloa w Szkocji,jest to zloty ale o sile 3,9%,jak podaja na etykiecie uzyto mieszanki 7 slodow,kolor oczywiscie zloty a jakze,aromat wspanialy owocowy jak w belgijskich piwach,smak swiezy cytrusowy z wyrazna goryczka.Swietne piwo i znow ze Szkocji,ladna etykieta przedstawiajace lesna zwierzyne(u mnie byl dzikopodobny zwierz),oprocz Golda maja rowniez w swej ofercie Red-sa i Brown-a.Goraco polecam
Williams Brothers (Heather Ales), Williams Brothers Gold
Collapse
X
-
Zapach intensywny, owocowo-kwiatowe akcenty - zapowiada bardzo dobre piwo. Smakowo cytrusy, owoce, kwiecistość charakterystyczna dla belgijskich piw okraszona wyraźną bogatą goryczą i leciutkim akcentem słodowych karmelków. Po przełknięciu na języku zostaje cytrusowy chmiel i owoce ( jabłko ). Piwo ma tylko 3,9 % co jak dla mnie czyniłoby idealnym piwem sesyjnym ze względu na znakomitą esecjonalnośc i wyjątkową pijalność. Niestety raczej rzadko spotykane i relatywnie na polską kieszeń drogie ( 12 zł ).
Zdecydowanie jedno z najlepszych piw typu ale jakie kiedykolwiek miałem przyjemność pić.
Zdjęcie nie moje, załączam bo tak wygląda to piwo:Ostatnia zmiana dokonana przez cap-n-go; 2012-08-31, 20:59.
Related Topics
Collapse
-
East Coast IPA, alko 5.0%.
Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusowość i ziołowość.
Smak - słodkawe i gorzkawe, wyraźnie gorzkie zioła...-
Channel: Szkocja
2024-02-20, 16:57 -
-
West Coast IPA, alko 5.6%. Bezglutenowe
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - lekko opalizujący, złoto pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - słodka egzotyka i ziołowość.
Smak - dość słodko, słodka egzotyka...-
Channel: Szkocja
2024-02-20, 16:40 -
-
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...-
Channel: Rumunia
2023-12-20, 22:22 -
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 08:18 -
-
Miejscówka gdzie ongiś mieścił się Dobry Zbeer. Czyli piwnica z wejściem "od podwórka". Schody prowadzące pod ziemię. Wewnątrz wIele zakamarków, Salek jest kilka, wyboru piw z wajchy 16. Więc trzyma się świeckiej tradycji.
O ile klimat lokalu jako taki jest super,...-
Channel: Śląskie
2024-03-02, 01:40 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment