Belhaven, Belhaven St. Andrews Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Barwa whisky, piana zanika od razu. Zapach bardzo słaby, trudno pwoiedzieć jaki. Smak - jest bardzo źle. Męcząca dusząca, popiołowa goryczka z nieprzyjemnym metalicznym finiszem. I co wręcz szokujące wyraźny alkohol (przy raptem 4,6 woltażu).
    Męczę się i wypije chyba tylko ze względu na cenę za jaką kupiłem.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Kolor lurowatej herbaty - niezbyt zachęcający. Piana gruboziarnista, znika bardzo szybko. Zapach słodkawy, karmelowy, bardzo lekkie akcenty owocowe. W smaku dość puste, mdło-gładkie, słodowe, lekki karmel. Na końcu pojawia się trochę wytrawności i goryczki. Efekt ten powoduje pewien dysonans w odbiorze tego piwa. Do tego dosyć wysokie, nieprzyjemnie i szczypiące nagazowanie. Do tego efekt psuje przezroczysta butelka i "goły" kapsel. Kupione za 7,99 w Almie.

Słabe piwo, wypiłem bez przyjemności...
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Oskaliber
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.05
        • 727

Kolor: Bardzo ciemny bursztyn podchodzący już właściwie pod brąz, klarowny.
        Piana: Koloru złamanej bieli. Na początku średnio pęcherzykowa, po chwili drobnieje i utrzymuje się bardzo długo niewielką warstwą. Minimalnie oblepia szkło.
        Zapach: Słodowy z wyraźną ale'ową owocowością i lekkim karmelem. Po chwili dochodzi też metaliczność.
        Smak: Treściwość średnio niska, dosyć lekkie. Słodowość z ale'owymi nutami i minimalnym karmelem. Potem dochodzi lekka paloność i ziemisty posmak brytyjskich chmieli. Goryczka średnio niska. Finisz wytrawny i lekko kwaskowaty.
        Wysycenie: Dosyć niskie.
        Ogółem: Bardzo dobre piwo. Lekkie, sesyjne, jednocześnie stosunkowo bogate i doskonale zrównoważone. Ogólne wrażenie psuje trochę wyraźna metaliczność w zapachu, na szczęście nie czuję jej w smaku.
        BeerFreak.pl

Comment

Przetwarzanie...
        X