Z browaru Munlochy w polnocnej Szkocji. 'Organiczny' czyli warzony z jeczmienia i chmielu uprawianych w naturalny sposob, bez pestycydow itp. Kupiony w sklepie ze zdrowa zywnoscia.
Alk. 4.5%, but. 0.5 l
Kolor ciemnobrazowy, metne (dofermentow. w butelce), zero przejrzystosci nawet pod swiatlo (5)
Piana niezbyt duza ale zostawia trwaly dywanik (3.5)
Nasycenie lekko wyczuwalne jezykiem (4)
Zapach slodowo-czekoladowy, lekko owocowy i chmielowy, moglby byc intensywniejszy (3.5)
Smak na poczatku nietypowy, owocowo-winno-kwaskowaty, z czekoladowo-palonym posmakiem. Z kazdym nastepnym lykiem sie wygladza, dochodzi wyrazniejsza nuta slodowa i lekka goryczka. Bardzo lekki ale bogaty smakowo porter (4.5)
Opakowanie - prosta ciemna etykietka pasuje do 'organicznego', naturalnego piwa (4)
Ocena wg artomatu [4.025]
Alk. 4.5%, but. 0.5 l
Kolor ciemnobrazowy, metne (dofermentow. w butelce), zero przejrzystosci nawet pod swiatlo (5)
Piana niezbyt duza ale zostawia trwaly dywanik (3.5)
Nasycenie lekko wyczuwalne jezykiem (4)
Zapach slodowo-czekoladowy, lekko owocowy i chmielowy, moglby byc intensywniejszy (3.5)
Smak na poczatku nietypowy, owocowo-winno-kwaskowaty, z czekoladowo-palonym posmakiem. Z kazdym nastepnym lykiem sie wygladza, dochodzi wyrazniejsza nuta slodowa i lekka goryczka. Bardzo lekki ale bogaty smakowo porter (4.5)
Opakowanie - prosta ciemna etykietka pasuje do 'organicznego', naturalnego piwa (4)
Ocena wg artomatu [4.025]