STYL: porter
ekstr. ?%, alk. 6,6%
Jedno z wyżej ocenianych piw browaru Otley. Tradycyjny górnofermentacyjny porter, wykonany na zasypie m.in. ze słodu czekoladowego, dojrzewający cztery miesiące w beczkach przed rozlewem.
KOLOR: ciemnobrunatny, z wyraźnymi rubinowymi przebłyskami
ZAPACH: bogaty - czekolada, kawa, suszone owoce w bardzo intensywnym wydaniu
SMAK: niezwykle intensywne, wzmocnione bardzo (nieco zbyt) wysokim nagazowaniem, połączenie kawy, z całym jej aromatem i paloną goryczką, cierpkawej słodyczy gorzkiej czekolady i mocnej kwaskowatości suszonych owoców. Całość zanurzona w gęstej, treściwej, kwaskowatej słodowości. W tle delikatna nuta wanilii. Intensywność kawowo-owocowych doznań znacznie przekracza standardy znane z innych piw tego typu; w końcówce delikatna chmielowa goryczka i ziemistość; dobry, bardzo wyrazisty porter.
ekstr. ?%, alk. 6,6%
Jedno z wyżej ocenianych piw browaru Otley. Tradycyjny górnofermentacyjny porter, wykonany na zasypie m.in. ze słodu czekoladowego, dojrzewający cztery miesiące w beczkach przed rozlewem.
KOLOR: ciemnobrunatny, z wyraźnymi rubinowymi przebłyskami
ZAPACH: bogaty - czekolada, kawa, suszone owoce w bardzo intensywnym wydaniu
SMAK: niezwykle intensywne, wzmocnione bardzo (nieco zbyt) wysokim nagazowaniem, połączenie kawy, z całym jej aromatem i paloną goryczką, cierpkawej słodyczy gorzkiej czekolady i mocnej kwaskowatości suszonych owoców. Całość zanurzona w gęstej, treściwej, kwaskowatej słodowości. W tle delikatna nuta wanilii. Intensywność kawowo-owocowych doznań znacznie przekracza standardy znane z innych piw tego typu; w końcówce delikatna chmielowa goryczka i ziemistość; dobry, bardzo wyrazisty porter.