STYL: bitter
ekstr. ?%, alk. 4,2%
Bardzo popularne piwo Watkina. "Cwrw Brâf" tłumaczy się jako "doskonałe piwo". Takimi słowami określili je ponoć zachwyceni konsumenci, poddani ślepym testom podczas wprowadzania piwa na rynek. Jest to lekkie, sesyjne ale, w którym wykorzystano tradycyjną odmianę chmielu Goldings, charakteryzującą się kwiatowo-owocowym profilem. Miało powstać aromatyczne ale, idealne do spożycia w porze letniej.
KOLOR: herbaciany
ZAPACH: wbrew oczekiwaniom wyłącznie słodowy z dużym udziałem słodkich nut karmelowych
SMAK: szczerze mówiąc, to ciężko doszukać się tu czegoś interesującego; przeważa niczym nie wyróżniająca się słodowość z charakterystycznymi wyspiarskimi słodko-karmelowymi akcentami, aromat chmielowy lekko kwiatowy, ale nader skąpy, goryczka również słaba. Brak tej kompozycji jakiejś głębi, nawet jak na tutejsze standardy. Rzeczywiście, zgodnie z sugestiami producenta, sesyjność tego piwa osiąga wysoki poziom, ale to chyba jedyna zaleta tego piwa.
ekstr. ?%, alk. 4,2%
Bardzo popularne piwo Watkina. "Cwrw Brâf" tłumaczy się jako "doskonałe piwo". Takimi słowami określili je ponoć zachwyceni konsumenci, poddani ślepym testom podczas wprowadzania piwa na rynek. Jest to lekkie, sesyjne ale, w którym wykorzystano tradycyjną odmianę chmielu Goldings, charakteryzującą się kwiatowo-owocowym profilem. Miało powstać aromatyczne ale, idealne do spożycia w porze letniej.
KOLOR: herbaciany
ZAPACH: wbrew oczekiwaniom wyłącznie słodowy z dużym udziałem słodkich nut karmelowych
SMAK: szczerze mówiąc, to ciężko doszukać się tu czegoś interesującego; przeważa niczym nie wyróżniająca się słodowość z charakterystycznymi wyspiarskimi słodko-karmelowymi akcentami, aromat chmielowy lekko kwiatowy, ale nader skąpy, goryczka również słaba. Brak tej kompozycji jakiejś głębi, nawet jak na tutejsze standardy. Rzeczywiście, zgodnie z sugestiami producenta, sesyjność tego piwa osiąga wysoki poziom, ale to chyba jedyna zaleta tego piwa.
Comment