Hurns, Tomos Watkin's Blodwen's Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

Hurns, Tomos Watkin's Blodwen's Beer

STYL: golden ale
    ekstr. ?%, alk. 5,0%

Najnowszy produkt Watkinsa, wprowadzony na rynek parę miesięcy temu. W zasadzie niczym nie wyróżniające się golden ale uwarzone jedynie po to, aby przypodobać się wielbicielom lagerów i jakąś ich część odbić dla siebie. Pewnie temu także ma służyć etykieta przedstawiająca apetyczny wizerunek niejakiej Blodwen - młodszej siostry Idrisa, założyciela browaru. Jak twierdzi Alex Cunningham, obecny główny piwowar, piwo zdobyło dużą popularność na rynku, dzięki temu, że jest delikatnie nachmielone. No cóż, zachęcająco to nie brzmi...

KOLOR: złoty
    ZAPACH: delikatne, cytrusowe nutki chmielowe, bardzo przyjemne
    SMAK: pomimo zawartości alkoholu, bardzo lekkie piwo, o zaskakująco świeżym, cytrusowym profilu smakowym, goryczka jest tu rzeczywiście minimalna, ale jej brak rekompensują znakomite aromaty chmielowe - cytrusy, a nawet wyraźnie wyczuwalne jakieś nuty egzotyczne (marakuja?) - którymi smak wypełniony jest po brzegi. Pycha!
    Attached Files
    Blog: Piwna Brytania

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Fortuna, Komes Strong Blonde
    e-prezes
    Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
    2023-10-01, 16:32
  • ART
    Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
    ART
    Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
    2024-10-12, 20:15
  • Dreamer
    Hurns, Tomos Watkin's OSB
    Dreamer
    STYL: bitter
    ekstr. ?%, alk. 4,5%

Tomos Watkin był małym, rzemieślniczym browarem przywróconym do życia w 1995 r. po stuletniej przerwie. Założony w miejscowości Llandeilo, zajmował się warzeniem tradycyjnych walijskich piw. Interesy szły tak dobrze, że browar przeniesiono...
    2014-02-10, 23:33
  • e-prezes
    Racibórz, Raciborskie Tomyski
    e-prezes
    Raciborskie kojarzyło mi się jako wyjątkowo paskudne piwo, które lata temu spróbowałem i na samo wspomnienie niedobrze mi się robiło. Skuszony jednak filmikiem Kopyra z degustacji, bądź co bądź sponsorowanej przez browar postanowiłem sprawdzić czy Tomek jedzie już tak mocno po bandzie...
    2023-04-03, 15:08
  • Ahumba
    Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
    Ahumba
    Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
    2025-02-06, 21:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...