Newmans, Butting Goat Bitter

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Newmans, Butting Goat Bitter

    Real ale, pompowane.
    Moc 4%

    Barwa jasnomiedziana, piana trwala i wysoka, gaz lekko szczypie w jezyk. W zapachu nieco tylko chmielu, smak lagodny, delikatnie tylko goryczkowy, moze byc.

    Link: http://www.newmansbrewery.com/
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • ART
    The Blek Goat, Oh my goat
    ART
    Browarek ala domowy z miejscowości Belca / Mojstrana. Kilka piw ma w ofercie do zakupienia na miejscu.

    Zeby je nabyć to z racji wielkości browaru najlepiej się wczesniej umówić. Nas przyjęla sympatyczna mama piwowara Roka.

    Wzięliśmy przegląd piw.

    ipa...
    2023-07-15, 23:05
  • darekd
    Moon Lark, Goat
    darekd
    "Rauch Doppelbock", ekstr. 20%, 8,5% alk.

    https://moonlark.pl/beers/goat

    Aromat - po otwarciu mocny ton wędzonego słodu i trochę spalenizny. Po przelaniu zapach znacznie mniej intensywny
    Piana - nikła, szybo i całkowicie znika
    Barwa - bardzo ciemny...
    2025-02-18, 00:54
  • Prusak
    Abbey Ales, Best Bitter
    Prusak
    Klasyczny bitter z browaru w Bath założonego w 1997 roku.
    4% alk.
    Piana niewielka, drobna, pozostawiająca wąską obrączkę.
    Kolor miedziano-brązowy, piwo klarowne.
    Zapach "miękkich" chmieli angielskich plus nuty słodowo-biszkoptowe.
    W smaku wyraźna dominacja...
    2024-08-30, 19:17
  • Javox
    Woodforde's Broadland, Nelson's Bitter
    Javox
    Bitter z alko 4.5%

    Piana - na początku sporo potem grubsza obwódka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - ciemniejszy bursztyn.
    Aromat - tytoniowy na słodko.
    Smak - lekko słodkawe, ejlowość, lekka goryczka.

    Klasyka wyspiarska ...
    2023-12-16, 16:16
  • darekd
    Welzl Zábřeh, 12,5 Bitter
    darekd
    Browarek z kraju ołomunieckiego o którym więcej tu:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-pivovar-welzl

    Dolna fermentacja, 12,5% ekstr., 4,8% alk.
    Chmiele: Premiant...
    2022-09-22, 23:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...