Brains, Original Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Brains, Original Stout

    Butelka 0,5 litra, alkohol 4,1 %, eks. brak, kapsel firmowy ze "smokiem"
    Kolor - czarny, chyba klarowny
    Piana - zbita, nie wysoka ale trwała
    Zapach - lekki kawowy
    Gaz - ok
    Smak - średnie aromaty kawowe + czekolada, wyraźnie palone, średnia słodycz i wyraźna goryczka.
    Smaczne

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4189 - moje 2082 nowe piwo na forum
    Last edited by sibarh; 2012-05-02, 08:37.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

      #3
      W zapachu i smaku dominuje czekolada, bardzo mało spalenizny. Wyraźna ziemista goryczka. Solidne, wyspiarskie piwo. Smaczne.

      Comment

      • Dreamer
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1576

        #4
        TYP: stout
        ekstr. ?%, alk. 4,1%

        Testowany stout to najwyżej oceniane w Ratebeer piwo Brainsa. Jest to klasyczny dry stout, oparty na bazie kombinacji słodu czekoladowego i premium ale.

        KOLOR: ciemnobrunatny, wyraźne prześwity
        ZAPACH: silna czekolada i miękka słodowość
        SMAK: dobry, chociaż przeszkadza zbyt wysokie wysycenie; wyraźne nuty czekoladowe obecne przez cały czas, po chwili wyraźnie wyczuwalna staje się silna palona goryczka, czyli standard, ale w bardzo dobrym wydaniu, końcówka lekko kwaskowata od słodów, tylko brak nieco tej stoutowej aksamitności - wyraziste nagazowanie kojarzy się raczej ze zwykłymi ciemniakami.
        Last edited by sibarh; 2014-01-28, 19:39.
        Blog: Piwna Brytania

        Comment

        Przetwarzanie...
        X