Kapucinus. Bodzás Angyalka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Kapucinus. Bodzás Angyalka

Bodzás Angyalka z dodatkiem czarnego bzu.
    Piłem już piwo z dodatkiem bzu z minibrowaru w Ecser, ale był to sok z owoców czyli generalnie czarny w barwie, tu natomiast do piwa dodano ekstraktu z kwiatów bzu.
    Butelka 0,5 l., ekstraktu nie podano,
    Barwa słomkowa.
    Piana niska, krótkotrwała, niewielkie ślady na szkle.
    W zapachu i smaku dominuje właśnie ten bzowy smaczek.
    W sumie piwo słodkie z wyraźnym smakiem czarnego bzu.
    Piw smakowych generalnie nie lubię, ale z racji tego że co roku sam robię sok z czarnego bzu i sok ten mi wyjątkowo smakuje, jakoś mi to piwo podchodzi.
    Nagazowanie słabe.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
    Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
    Serokomlak
    Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
    2024-10-27, 00:16
  • bastion
    Ukraina, Mikuliczyn, Hruszewskowo 89a, Pivovarnia Girskie.
    bastion
    Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
    Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
    2022-10-04, 21:26
  • heckler
    Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
    heckler
    Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
    Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
    ...
    2023-03-22, 16:08
  • dadek
    Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
    dadek
    Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
    Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
    2022-10-26, 22:37
  • bastion
    Chorwacja, Zadar, Andreje Hebranga 6, Brlog Zadruzna Pivovara.
    bastion
    Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
    Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
    Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
    2022-09-02, 21:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...