Széles és Széles, Tinódi világos sör

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Széles és Széles, Tinódi világos sör

Butelka PET - 0,5 l.
    Alkohol 5%, ekstraktu nie podano, skład standardowy.
    Barwa jasnej herbaty, klarowna.
    Piana średnia, po chwili opada pozostawiając niewysoki kożuszek.
    W smaku zbożowe, lekka goryczka.
    Nagazowanie ok.
    Standardowy lager w wykonaniu tego mikrusa.
    Attached Files
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Mam kłopoty z identyfikacją niektórych węgierskich piw, ale to niedawno piłem na pewno (choć nadal nie wiem, gdzie jest miejscowość o tajemniczej nazwie Balaszygarmot. Bardzo przyzwoity jak na tamtejsze warunki lager. Dobrze, że nie zrezygnowałem z powodu plastiku.

Comment

• dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

Jak będziesz miał jakieś pytania, śmiało pytaj. Odwiedziłem prawie wszystkie obecnie istniejące mikrusy i ogólnie orientuje się w węgierskiej piwnej scenie.
      To piwo akurat robione jest w Balassagyarmat. To i inne piwa można kupić bez problemu na miejscu w browarku. Niestety wszystkie piwa butelkowane są w PET-y o różnej pojemności.

Comment

• duvel88
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 134

to piwo nazywa się Tinódi

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
          Bujska Pivovara, San Servolo, Svijetlo Pivo
          Pancernik
          Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
          Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
          W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.
          2024-07-10, 08:21
        • dryx
          Széles és Széles, Palóc világos sör
          dryx
          Tym razem piwo jasne, znowu pet 0,5 l, chociaż na miejscu w kantorku dostępne były też większe pojemności. Alkoholu 5%, ekstraktu na etykiecie nie podano, ale wynosi 11 %. Etykieta - kolejna kiczowato-amatorska grafika. Bardzo jasna barwa, zbyt blade jak na jedenastkę. Piana początkowo wysoka,...
          2011-08-22, 19:55
        • dadek
          Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
          dadek
          W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
          2022-10-21, 02:12
        • dadek
          Legenda, Világos
          dadek
          Na odręcznie napisanej kartce na nalewaku widniało 4,5% alkoholu, na ogólnej tablicy ze spisem piw 4,8%, więc można sobie wybrać.
          Kolor blado żółty, leciutko zmętnione.
          Piana na jakieś 1,5 cm przy nalaniu i szybciutko opadła pozostawiając nieco śladów na szkle.
          ...
          2017-07-20, 21:18
        • bastion
          Chorwacja, Split, Kralja Zvonimira 5, Beer Shop Pomalo.
          bastion
          Świetny sklep z dużym wyborem piw kraftowych z Chorwacji. Jest to mini sieć sklepów, które są obecne w Zagrzebiu, Dubrowniku i Splicie.
          W dwóch sporych lodówkach mamy wybór piw z lokalnych browarów ale też i z innych regionów Chorwacji.
          Położenie sklepu bardzo dobre, rzut...
          2022-01-12, 20:29
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...