Nowe piwo wprost z Piotra i Pawła. Lekko zabawna dykteryjka, zielona butelka (fuj), podkreślanie na każdym kroku, że piwo jest ekologiczne, organiczne itd. Na oryginalny kod kreskowy nalepiony jest polski. Piwo pachnie jak uwarzone ostatnio przeze mnie, nieudane, piwo pszeniczne. Chociaż o czerwonym piwie pszenicznym (z samopszy) mówi etykieta, ale jednocześnie twierdzi, że użyto słodu karmelowego. Alkohol 4,8%, ekstrakt nieznany. Piana zniknęła w ciągu minuty. Smak jest kiepski. Trochę kwaskowaty, trochę przypalony, lekko mydlany. Za butelkę 0,33 l zapłaciłem 7 zł, co było strasznym marnotrawstwem.
Körös-Maros Biofarm, Bionanza Bio Wheat
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Browar z Franklin w stanie Tennessee.
Jest to belgijski golden ale warzony z brzoskwiniami i laktozą.
8% alk., 21% ekstr, 14 IBU. Chmiele: Perle i Saaz (żatecki). Dodatkowo kolendra i skórka pomarańczowa (ale o tym informuję tylko na stronie www, a na froncie ety dodatkowo...-
Channel: USA
-
-
Piwo warzone w browarze Brauhaus 2.0 w Karlsruhe (Badenia-Wirtembergia) dostepne rowniez w bylym browarze restauracyjnym Amadeus w Baden-Baden (Badenia-Wirtembergia).
Ekstrakt 13,5 % alc. vol. 5,6%
- Kolor: ciemno pomaranczowy, metny.
- Zapach: owocowy z nuta zbozowa...-
Channel: Niemcy
-
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Blichmann BeerGun - napełniarka do butelek z akcesoriami
- Akcesoria
FastFerment plastikowy fermentor stożkowy 53 l
- Akcesoria
Gar piwowarski Brewferm 35 litrów – stal nierdzewna, zawór kulowy
-...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2018-01-30, 08:11 -
-
Dziś Międzynarodowy Dzień Piwa. Z tej okazji życzymy Was samych udanych warek, wyśmienitych piw w kuflach
A teraz czas na dzisiejsze promocje:
- Akcesoria
Kapslownica stołowa Ferrari N89 + głowica 26 mm
- Akcesoria
Menzurka pomiarowa 270...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2017-08-04, 07:21 -
-
Witam Serdecznie
Z przywitalni kieruję się do głębszego piekiełka gdzie mam nadzieję znaleźć nieco informacji i pochwalić się wynikami dotychczasowej pracy nad tworzeniem piwa.
W diabelskim odmęcie udało się wytworzyć na dobry początek Devil Wheat. Delikatne...-
Channel: Twoje warzenie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment