Békésszentandrási, Szőlős Sör

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19265

    Békésszentandrási, Szőlős Sör

    Alk. 3,7 %, owocowy lager, czyli ich sposób na radlera
    Do produkcji użyto soku z trzech tokajskich szczepów winogron: muskotály, hárslevelű i furmint. I ma być to piwo, którym można wznieść toast za udany sezon winiarski.
    Piwo jest dość lekkie, słodkawe, z wyraźnym bukietem soku z winogron. Niestety gdzieś zgubił się przepiękny aromat szczepu muskat. Piana nieduża, znikająca jak w coli, nagazowanie również napojowe. Ciekawe piwo, ale nie porywające. Para poszła delikatnie w gwizdek.
    Attached Files
    Last edited by e-prezes; 2015-11-10, 11:27.
Przetwarzanie...
X