11,2 ekstr., 5% alk.
Na stronie określają je jako Vienna lager, domyślam się że sypnęli słodem wiedeńskim
Jest tam też taka informacja w wersji angielskiej:
Bitter: 20 IBU Colour: 20 EBC
i węgierskiej:
Keserűség: 18 IBU Szín: 18 EBC
Czyżby inna wersja na kraj, inna na eksport?
Aromat - jest trochę chmielu (zioła, łąka), potem wychodzą lekkie owoce, prawie siłą wyobraźni wyczuwam jakąś tostowość
Piana - wysoka, średnia trwałość
Barwa - ciemne złoto/jasny bursztyn
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - miękka słodowa baza, trochę karmel, lekka owocowa kwaskowość, na finisz odrobina tosta. Chmiel łagodny, lekka, dłuższa goryczka. Ten kwasek owocowy trochę przeszkadza
Treściwość - jak na to dość wysokie odfermentowanie nawet solidne, pełne piwo
Nie chwalą się, czy sypnęli czymś oprócz słodu, ale wydaje mi się że mogło coś być. Może tyle co tego słodu wiedeńskiego czyli niedużo.
Jak na wiedeńskiego lagera to ubogo, natomiast jak na piwo z fabryki poprawnie. Zaliczone.
Na stronie określają je jako Vienna lager, domyślam się że sypnęli słodem wiedeńskim
Jest tam też taka informacja w wersji angielskiej:
Bitter: 20 IBU Colour: 20 EBC
i węgierskiej:
Keserűség: 18 IBU Szín: 18 EBC
Czyżby inna wersja na kraj, inna na eksport?
Aromat - jest trochę chmielu (zioła, łąka), potem wychodzą lekkie owoce, prawie siłą wyobraźni wyczuwam jakąś tostowość
Piana - wysoka, średnia trwałość
Barwa - ciemne złoto/jasny bursztyn
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - miękka słodowa baza, trochę karmel, lekka owocowa kwaskowość, na finisz odrobina tosta. Chmiel łagodny, lekka, dłuższa goryczka. Ten kwasek owocowy trochę przeszkadza
Treściwość - jak na to dość wysokie odfermentowanie nawet solidne, pełne piwo
Nie chwalą się, czy sypnęli czymś oprócz słodu, ale wydaje mi się że mogło coś być. Może tyle co tego słodu wiedeńskiego czyli niedużo.
Jak na wiedeńskiego lagera to ubogo, natomiast jak na piwo z fabryki poprawnie. Zaliczone.
Comment