Borsodi, Bivaly

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Świeższa wersja:
    Attached Files

Comment

• TomX
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 1035

Piwo jak piwo, takie nijakie. Kolor może nie wodnisty, ale taki słabiutki, piana obfita, ale nietrwała, zapach z kategorii tych co są, ale nie ma co opisywać, podobnie i smak. Ot taki Żywiec, tylko nuta alkoholowa dużo intensywniejsza... A najgorsze rozczarowanie, że po kolorystyce opakowania oczekiwałem piwa ciemnego...

Nie piłem tego piwa z przyjemnością, ale jednak je dopiłem.

Comment

• Wojtek_90
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.12
        • 49

Borsodi Bivaly

Kolor: intensywny złoty jednak jak na piwo mocne barwa mogłaby być o ton ciemniejsza [3,5]
        Piana: po nalaniu bardzo biała ładna, gęsta jednak o średniej ziarnistości; potem szybko opada pozostawia kożuszek [3,5]
        Zapach: po otwarciu puszki od razu wyczułem nuty słodowe, podczas degustacji przebiła się wyraźna woń alkoholu i słodu [3]
        Smak: dominuje słodycz z nutą kukurydzy, pod koniec do smaku wtrąca się alkohol, goryczka nie wyczuwalna, trochę płaskie i mało treściwe [3]
        Wysycenie: bardzo przyzwoite, odpowiednie do tego typu piwa [3,5]
        Opakowanie: puszka, kolorystyka zachowana w tonacji złotej, czarnej oraz bordowej; na środku napis "BORSODI" a nad nią wściekły bizon (bivaly po węgiersku oznacza bizon) [4]
        Uwagi: jak dla mnie to piwo nie jest żadna rewelacją szczególnie jeżeli porównamy je z polskim mocnymi piwami, które w mojej ocenie wypadają lepiej. Mimo swoich 6,5% jest to piwo jedno z mocniejszych na Węgrzech. Dla miłośników piw mocnych pozycja warta do spróbowania.

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Ujdzie. Nie wybija się ani na plus, ani szczególnie na minus. Wyraźnie słodowy charakter. Jak na Węgry całkiem przyjemne.

Comment

• dryx
            † 1966-2017 Piwosz w Raju
            • 2002.04
            • 1735

Nowy wzór etykiety.
            Poza tym pijalne, bez rewelacji, ale też bez większych wad.
            Attached Files

Comment

• darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12589

Piwo nadal dostępne na rynku. W swoim segmencie nadal przyzwoite i sesyjne.

Comment

• Petitpierre
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2014.01
                • 2566

Jak teraz cenowo stoi? Było po 300 ft w delikatesach, natomiast na źródłach po 700 ft jak pamiętam.
                Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

Przetwarzanie...
                X