Ilzer, Lovag

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Ilzer, Lovag

Lidl Magyarorszag, Lovag
    Piwo z browaru ???,Lidl to wiadomo. Piwo robione według niemieckich prawideł.
    Alkohol 3.8% +- 0,5 % ,ekstrat ??? cena 59 forintów = ~1 zł
    Kolor -bladozłocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa stała ponad 5 min,kożuszek do końca
    Zapach - delikatny chmielowy
    Gaz - właściwy
    Zapach - chmielowo-słodowy,bardzo minimalnie słodkie, wyrazna goryczka na podniebieniu
    Po cenie wyglądało na cienki sikacz ale okazało się piwkiem do wypicia. Ocena 3.
    Kapsel biały. Fotka wkrótce.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2009-11-15, 20:29.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Fotka:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• zasada
      [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
      zasada
      Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
      • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
      ...
      2021-04-06, 12:43
    • grzeber
      Sprzedam polskie tace browarniane z okresu PRL
      grzeber
      Jak w temacie sprzedam polskie tace browarniane z okresu PRL. Większość tac ma z tyłu nalepiony niewidoczny od przodu haczyk do powieszenia.

Sprzedaję na sztuki. Cena stała za sztukę. Najlepiej na PW.

Leżajsk - 4 różne wzory:
      - https://www.browar.biz/kolekcjone...
      2019-08-21, 21:24
    • Petitpierre
      Funky Fluid, Game Over Invasion
      Petitpierre
      DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
      2025-01-18, 09:30
    • Petitpierre
      Moon Lark, Fences
      Petitpierre
      CDA, 6,9vol, też 4 chmiele, też z Lidl'a. Pierwsza kwestia kolor, piwo jest ciemno-bursztynowe, ani dark ani tym bardziej black! W zapachu żywiczne, ale troszkę kwaśne, czekolada hartowana, fondant, mleko z kawą, nawet w nucie dolnej więcej mleka i niestety tej kwaśności. W smaku bardzo wodnisty...
      2025-01-18, 09:26
    • Petitpierre
      Moon Lark, Vista
      Petitpierre
      Hazy DIPA, 4 chmiele, 7,6vol, ekstrakt nieznany, z Lidl'a w ramach 6+6. W zapachu najpierw jabłko, potem sok winogronowy i cytryna, owocowo, nuta dolna więcej cytryny, ale flavedo, troszkę limoncino, w smaku owocowe nadal, sznyt ziemisto-korzenny, goryczka nikła, ale bardziej pikantna, dużo ciekawsze...
      2025-01-18, 09:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...