Piwo z małego miejskiego browarku. Nazwa browaru nawiązuje do ulicy na jakiej się znajduje. Alkoholu 4,6 %, ekstrakt 10,5 %, niepasteryzowane. Lane na miejscu do szkła lub petów. Wysoka, gruba piana, pozostawia śladu na szklance. Brawa jasno-herbaciana, piwo klarowne. Przyjemny aromat, lekki słód i chmiel, pachnie dobrze.W smaku przypomina inne piwa jasne w odwiedzanych przeze mnie mikrusów. Lekka goryczka, trochę kwaskowate. Nagazowanie słabe, mogłoby być większe. Lekkie przyjemne piwko, pije się ze smakiem. Polecam.
Bolyki, Rauschberg Világos Sör
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kolejne piwo z węgierskiego minibrowaru. Lane na miejscu do szkła lub petów za pomocą specjalnej instalacji. .
Nie znam parametrów piwa, barmanka ich nie znała.
Barwa herbaciana, piana początkowo wysoka, gęsta, powoli opada. Miła, delikatna, aromatyczna goryczka. Wyczuwalny również...-
Channel: Węgry
-
-
Drugie piwo z tego małego miejskiego browarku. Ty razem ciemniak: ekstrakt 14,5 %, alkoholu 6,8 %, niepasteryzowane. Lane na miejscu do szkła lub petów.
Ciemna, praktycznie nieprzejrzysta barwa, na dole szkła rubinowe refleksy. Wysoka, kremowa piana, dłuższy czas się utrzymuje, pozostawia...-
-
-
Na odręcznie napisanej kartce na nalewaku widniało 4,5% alkoholu, na ogólnej tablicy ze spisem piw 4,8%, więc można sobie wybrać
.
Kolor blado żółty, leciutko zmętnione.
Piana na jakieś 1,5 cm przy nalaniu i szybciutko opadła pozostawiając nieco śladów na szkle.
...-
2017-07-20, 21:18 -
-
Ekstr. 10,4%
Alk. 4,5%
https://pecsisor.hu/soreink/pecsi-vilagos/
Aromat - lekki, nieco owocowy słód, nieco chmielu
Piana - średnia, dość nietrwała, dłuższa koronka
Barwa - złoto/ciemna słomka
Wysycenie - umiarkowane, lekko musuje
Smak...-
-
-
Nie wiem komu przyszła taka myśl, żeby w ładnej górskiej okolicy na pograniczu węgiersko-słowackim, stworzyć miasto które wręcz otoczone było zakładami z ciężkim przemysłem, ale nie był to chyba dobry pomysł.
Huta, elektrownia, itp. atrakcje.
W dodatku zabudowę miejską...-
2009-02-28, 21:26 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment