Meggy sör czyli piwo wiśniowe. Alkoholu 4 %, ekstrakt 9 %. Testowane prosto z tanku. Kolejne piwo smakowe/owocowe z tego mikrusa. Barwa czerwonawa, lekko przejrzysta. Piana wysoka, długo się utrzymywała. W aromacie i smaku tym razem dominowała wiśnia, ale tak jak w przypadku piwa cytrynowego nie drażniła sztucznością. Dobrze w sumie smakowało, mimo że nie jestem miłośnikiem takich wynalazków. Do spróbowania, nic poza tym.
Bäder, Bäder Meggy
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Plato 16,8, 7,5% alk., 5,5€ za 0,3 litra. Nabyte w Baladin Bologna.
Wypite po L'IPPA sprawiało wrażenie bardziej złożonego, bardziej nachmielonego i mocniej wytrawnego. Być może ten dodatek pieprzu to potęgował, gdyż w aromacie dominowała nuta słodkich owoców, lekko karmelu....-
Channel: Włochy
2023-03-05, 09:19 -
-
Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne.
Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA)
IPA, ale taka "Hazy"
Aromat – chmielowy....-
Channel: Niemcy
-
-
4 klasyczne amerykańskie chmiele, które stały się ikonami amerykańskiego piwowarstwa, gdy my (no dobra ja) jeszcze zachwycaliśmy się koźlakiem i porterem - citra, cascade, simcoe i amarillo, są tu dlatego, gdyż jest to hołd dla amerykańskiej odmiany IPA. I taka ona jest. Klasyczna!
...-
Channel: Włochy
2023-02-23, 11:20 -
-
Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...-
Channel: Niemcy
-
-
Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.
Na kontrze info, że to blonde ale...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.