Széles és Széles, Palóc világos sör

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Széles és Széles, Palóc világos sör

Tym razem piwo jasne, znowu pet 0,5 l, chociaż na miejscu w kantorku dostępne były też większe pojemności. Alkoholu 5%, ekstraktu na etykiecie nie podano, ale wynosi 11 %. Etykieta - kolejna kiczowato-amatorska grafika. Bardzo jasna barwa, zbyt blade jak na jedenastkę. Piana początkowo wysoka, ale szybko opada, nie pozostawiając śladu na szkle. W aromacie dominuje słód i to dość mocno. Piwo mocno słodowe, słodkawe, goryczka nie wyczuwalna. Nagazowanie dość spore, mocno szczypie w język. Poprawne piwo, bez rewelacji, ale pije się dobrze i z przyjemnością.
    Attached Files
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Po roku mam okazję znowu sięgną po te piwo.
    Wrażenia takie same jak w opisie sprzed roku. Są to już chyba ostanie dni tego piwa, browar w jego miejsce robi piwo o nazwie Jó Palóc, czyli w dalszym ciągu nawiązuje do tradycji zamieszkałych tu potomków Połowców.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
      dadek
      Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
      2025-01-29, 03:15
    • Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-21, 23:04
    • darekd
      De Leite, Paljas Blonde
      darekd
      Dawniej Paljas był marką browaru kontraktowego Henricus warzoną w browarze Anders. Od 2021 r. jest to marka browaru De Leite z Flandrii Zachodniej.

Alk. 6%
      IBU 30

Chmiele: Magnum, Styrian Golding, East Kent Golding i Saaz

Aromat - połączenie łagodnego...
      2024-09-08, 01:14
    • dadek
      Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
      dadek
      Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
      Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
      2024-05-23, 01:04
    • ART
      Artezan, +[Cztery Ściany] ASAP 8.0
      ART
      Double west coast ipa z Nelsonem sauvin Idaho7 cryo i Rakau. 9 alk 18 ekstr. Więc odfermentowane teoretycznie mocno jest. Jest czysto, mocno alkoholowo, aromatycznie....
      2024-02-16, 20:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...