Hunyadi Mátyás Special czyli kolejne piwo robione pod zamówienie tym razem dla Bora Kft, z Békécsaba oraz dla Piramis Sör Kft. z Debrecen (a już myślałem że to jakiś nowy minibrowar) Butelka 0,5 l, alkoholu 4,2 %, ekstraktu nie podano. Barwa jasnobursztynowa. Piana niska, krótkotrwała, po chili nie ma po niej śladu, nie pozostawia śladu na szkle. Przyjemny zbożowy aromat, w tle owoce. W smaku dominuje słód, nie jest wodniste, w miarę treściwe. Mocne nagazowanie, szczypie w język. Nic wybitnego, ale warte spróbowania. Doskonale gasiło pragnienie na werandzie pensjonatu, przy sporym jeszcze z wieczora upale.
Pécsi, Hunyadi Mátyás Special
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Malowniczo położony, z dala od wielkomiejskiego zgiełku browar restauracyjny browar w Pradze.
https://www.pivovar-prokopak.cz/
Dadek dokładnie opisał:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-prokopak
Wydaje mi się Svatováclavský speciál to może być wypust...-
Channel: Czechy
-
-
Sklep z pamiątkami i wyrobami opactwa benedyktyńskiego Pannonhalma. W internecie oficjalny adres Vár 1, ale prościej jest odnaleźć główną ulicę Hunyadi, od której znajduje się wejście do kompleksu i parku. Obok miodów, win, konfitur i tym podobnych rzeczy (tanio) można dostać wszystkie...
-
Channel: Węgry
2022-08-29, 15:15 -
-
Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-06-30, 17:48 -
-
Browar przemysłowy znajdujący się w centrum miasta Pecz, niecałe 2 km pieszo od dworca kolejowego.
Przy browarze działa sklep firmowy, czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 do 18:00, oraz w soboty od 9:00 do 13:00.
Sklep bogato wyposażony w asortyment butelek i puszek....-
2024-06-04, 08:45 -
-
Ekstr. 11,6%
Alk. 4,7%
18 IBU
Aromat - z puszki wyziera jakaś syntetyczna nuta (na szczęście delikatna) po przelaniu niewyraźny, jest jakiś znikomy chmiel, ciut owoców
Piana - wysoka, umiarkowana trwałość, niewiele zostaje
Barwa - zmętnione złoto (piwo...-
-
- Loading...
- Koniec listy.