Rizmajer, Rizmajer Szebeni Ászok

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

    Rizmajer, Rizmajer Szebeni Ászok

    Piwo z budapesztańskiego mikrusa położonego na wyspie Csepel w XXI dzielnicy. To akurat testowane na małej restauracji z kuchnią budapesztańską w żydowskiej dzielnicy na Dob utca w dosyć niskiej cenie 4,5 zł za 0,5 l. Trzeba dodać, że jest to ścisłe centrum Budapesztu.
    Bursztynowa barwa.
    Piana niska,szybko opada pozostawiając niski kożuszek. Pozostawały ślady na szkle.
    Słodowo-zbożowy aromat i smak. Lekka goryczka. Nagazowanie w sam raz.
    Smakowało wyśmienicie zwłaszcza w połączeniem z pysznym wołowym gulaszem z kluseczkami i wiórkami surowych warzyw. Wcześniej spróbowałem zupy rybnej podawanej w kociołku, tak jak to mają w zwyczaju podawać w rejonie Hortobágy.
    Attached Files
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

    #2
    Firmowy nalewak z piwkiem na pierwszym planie. Logo mikrusa to postać św. Floriana.
    Attached Files

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
      PTo akurat testowane na małej restauracji z kuchnią budapesztańską w żydowskiej dzielnicy na Dob utca w dosyć niskiej cenie 4,5 zł za 0,5 l. Trzeba dodać, że jest to ścisłe centrum Budapesztu.
      Ulica jest dość długa i sporo tam lokali gastro. Jaki masz na myśli?

      Comment

      Przetwarzanie...
      X